Λιονέλ Μέσι vs Κριστιάνο Ρονάλντο: 500 εκ. δολάρια κέρδη τα τελευταία 5 χρόνια

File photo: Η μοίρα… τους θέλει να ανταγωνίζονται πάντα και σε όλα: Ρονάλντο και Μέσι. Photo: amna_news




Μια μάχη μεταξύ πολυεκατομμυριούχων, με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν σε απόσταση: ακόμα και στα κέρδη, ο αγώνας είναι πάντα ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

  • Μαζί, έχουν συγκεντρώσει κέρδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια, διαπιστώνει κάποιος αναλύοντας την ετήσια κατάταξη των υψηλότερα αμειβομένων αθλητών, σύμφωνα με το Forbes.

Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι οι αθλητές που εκπροσωπούνται περισσότερο στην κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού, ωστόσο τρεις από τους πέντε κορυφαίους παίζουν ποδόσφαιρο. Εκτός από τους Μέσι και Ρονάλντο, στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τον Νεϊμάρ κι αυτό επιβεβαιώνει τη σημασία του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βάθρο ολοκληρώνεται από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος από το 2016 κερδίζει συνεχώς πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κάνει ένα αποφασιστικό άλμα μπροστά τα τελευταία δύο χρόνια, στο οποίο κέρδισε κάτι λιγότερο από 200 εκατομμύρια συνολικά.

Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνοι που είναι από τους υψηλότερα αμειβόμενους τα τελευταία πέντε χρόνια, με μόνο δύο χρόνια ισχυρών εσόδων, όπως ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος το 2018 έφερε στο σπίτι 285 εκατομμύρια δολάρια. Στο Top-20 υπάρχουν 4 παίκτες γκολφ, ένα άθλημα που καταφέρνει να δίνει το παρόν στην αθλητική οικονομία με συγκεκριμένο βάρος: εξαιρουμένου του θρύλου Τάιγκερ Γουντς, η παρουσία άλλων πρωταθλητών όπως οι ΜακΙλρόι, Μίκελσον και Σπιθ αποδεικνύει την προσοχή στο γκολφ εκείνων που επενδύουν στο άθλημα.

Πολύ μεγάλη είναι και η «συντροφιά» των παικτών του NBA με παρουσία πέντε παικτών μπάσκετ, εκ των οποίων ο πιο αντιπροσωπευτικός είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, όπως ήδη αναφέρθηκε. Πίσω του βρίσκουμε άλλους μεγάλους της επαγγελματικής Λίγκας, όπως ο Ντουράντ, ο Κάρι, ο Γουέστμπρουκ και ο Τζέιμς Χάρντεν. Παραμένοντας στα αθλήματα των ΗΠΑ, έκπληξη προκαλεί η παρουσία ενός μόνο παίκτη από το NFL, του Ντριού Μπρις των Νιου Όρλεανς Σέιντς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η απουσία γυναικών αθλητριών στο Top-20. Πρώτη στην κατάταξη είναι η Σερένα Γουίλιαμς (38η), ενώ μεταξύ των γυναικών αθλητών στην κατάταξη τα τελευταία 5 χρόνια, υπάρχουν μόνο η Ναόμι Οσάκα (134η) και η Μαρία Σαράποβα (224η).

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΔΑ (ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Θετικός στον κορωναϊό ποδοσφαιριστής της “Ξάνθης”: Πρώτο κρούσμα στη Super League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: