«Κόκκινο» το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 3-0

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού (Α) μάχεται για τη μπάλα με τον Πέτρο Μάνταλο της ΑΕΚ (Κ) κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική των play off της Superleague στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο ολοκλήρωσε την εφετινή αγωνιστική περίοδο της Super League ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 3-0 της ΑΕΚ στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, δίνοντας το έναυσμα των πανηγυρισμών για τη φιέστα του 45ου τίτλου, μία εβδομάδα πριν τον προγραμματισμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ένωση. Σκόρερ των Πειραιωτών οι Βαλμπουενά (10΄), Ραντζέλοβιτς (21΄) και Καμαρά (73΄).

Παρά το φλερτ της ΑΕΚ με την εστία του Ολυμπιακού στo πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές στη συνέχεια, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 10΄ άνοιξαν το σκορ, με τον Φορτούνη να γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Καμαρά και με κεφαλιά να «βρίσκει» τον Βαλμπουενά, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και έντεκα λεπτά αργότερα βρήκε και πάλι δίχτυα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η μακρινή μπαλιά ακριβείας του Φορτούνη, έφτασε στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος με καταπληκτική ντρίμπλα… άδειασε τον Μπακάκη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με τον Βέρντε στο 45΄, όταν ο ακραίος της Ένωσης πέρασε τον Σισέ, έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά είδε τον Σα να δίνει τέλος στα όνειρα του.

Η ΑΕΚ έδειξε να πατά πιο γερά στην επανάληψη, απέναντι σε ένα νωθρό Ολυμπιακό και στο 53΄ απείλησε με τον Μάνταλο να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Με πρωταγωνιστή τον Έλληνα μέσο, η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το γκολ έξι λεπτά αργότερα, αλλά ο Σα απομάκρυνε το δυνατό σουτ του.

Στο 73΄, πάντως, ο Ολύμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη στην άμυνά της ΑΕΚ, ο Φορτούνης βρήκε τον Βαλμπουενά, η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά ο Καμαρά πήρε το… ριμπάουντ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και μετατρέποντας τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα (74΄ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (74΄ Τοροσίδης), Ραντζέλοβιτς (62΄ Μασούρας), Φορτούνης (89΄ Χριστοδουλόπουλος), Ελ Αραμπί (62΄ Μπουχαλάκης).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Αλμπάνης (46΄ Κρίστισιτς), Βέρντε (61΄ Λιβάγια), Μάνταλος (86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Αραούχο (61΄ Ολιβέιρα).

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φινάλε με νίκη για τον Παναθηναϊκό: Νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ στο… αντίο του Δώνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: