Κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες λόγω Χονγκ Κονγκ ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

File Photo: Η αστυνομία κρατεί και ψάχνει έναν άνδρα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του νόμου περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας. EPA, JEROME FAVRE




Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε χθες νομοθεσία η οποία προβλέπει κυρώσεις για τις τράπεζες που συνεργάζονται με Κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, που προεδρεύει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, χαρακτήρισε τη νέα νομοθεσία ασφάλειας “στυγνή, σαρωτική καταστολή” στο Χονγκ Κονγκ.

Το μέτρο ψηφίστηκε ομόφωνα, αντανακλώντας τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Ουάσινγκτον για την εφαρμογή του νέου νόμου ασφάλειας από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ, καθώς θεωρείται πως τερματίζει την αυτονομία της πρώην βρετανικής αποικίας, που της επέτρεψε να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο.

Η Γερουσία ψήφισε παρόμοια νομοθεσία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό του Κογκρέσου, το νομοσχέδιο πρέπει να επιστρέψει στη Γερουσία και να ψηφιστεί και εκεί, πριν σταλεί στο Λευκό Οίκο για υπογραφή ή άσκηση βέτο από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Μικτές τάσεις στην Wall Street: Άνοδος για S&P 500 και Nasdaq, πτώση ο Dow Jones

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: