ΚΙΝΑΛ: Με νομοθετική ρύθμιση να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά που αναγνώρισε το ΣτΕ

File Photo: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. ΑΠΕ ΜΠΕ,Κίνημα Αλλαγής Γραφείο Τύπου,Manos Chalampalakis
To Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να λάβουν τα αναδρομικά που αναγνώρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε ανακοίνωση του Τομέα συνταξιούχων του ΚΙΝΑΛ η απόφαση χαρακτηρίζεται περιοριστική, ως προς το χρονικό εύρος (11μηνο από τον Ιούνιο του 2015 που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις πρότερες περικοπές έως το 13/5/2016 που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου), αντί της επέκτασης έως 1/1/2019 ημερομηνία εφαρμογής του επαναϋπολογισμού των συντάξεων κατά τον προαναφερόμενο νόμο.

Επισημαίνεται, επίσης από τον Τομέα συνταξιούχων του ΚΙΝΑΛ, ότι είναι περιοριστική και ως προς τους δικαιούχους αποδίδοντας τα αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν καταθέσει δικαστικές προσφυγές.

«Οφείλει ηθικά η Κυβέρνηση άμεσα με νομοθετική ρύθμιση να επεκτείνει την απονομή στο σύνολο των συνταξιούχων τόσο ως μέτρο δικαίου, όσο και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και της οικονομικής εξάντλησης των συνταξιούχων που θα προστρέχουν για κατάθεση νέων δικαστικών αγωγών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η απόφαση για τα Αναδρομικά: Δικαιώνονται όσοι ήδη προσέφυγαν, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal