Καραντίνα και για άλλες χώρες πέραν Ισπανίας, εξετάζει ο Τζόνσον: Εάν υπάρξει 2ο κύμα ιού

File photo: Ο Μπόρις Τζόνσον κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο. EPA/ANDREW PARSONS / 10 DOWNING STREET HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα προβεί σε ενέργειες και θα επιβάλει καραντίνα και σε άλλες χώρες αν τα κρούσματα του κορωναϊού αυξηθούν εκεί και αν αυτά τα μέτρα κριθούν απαραίτητα έπειτα από την απόφαση του Λονδίνου για επιβολής καραντίνας 14 ημερών σε όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία.

“Φοβάμαι ότι αν υπάρξουν ενδείξεις για ένα δεύτερο κύμα (της πανδημίας) σε άλλες χώρες, είναι πράγματι χρέος μας να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά και να σταματήσουμε τους ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες από το να μεταδώσουν την νόσο εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο”, είπε ο Τζόνσον.

Νωρίτερα σήμερα η Βρετανία υπερασπίστηκε την απόφασή της να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από την Ισπανία σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με την κριτική που δέχτηκε από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση του Λονδίνου “σφάλμα”.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ξεπέρασε και η Αργεντινή τους 3.000 νεκρούς ενώ μετρά και 165.000 κρούσματα με COVID-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: