Καμμένος, Παπαγγελόπουλος, δημοψήφισμα: Οι τρεις επισκέψεις Κωνσταντόπουλου σε Τσίπρα

File photo: Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος (κ) μαζί με τους Στέργιο Πιτσιόρλα (Α) και η Αννα Ψαρουδα Μπενάκη (Δ) , σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας




Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος γνωριζόταν καλά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκτός από τη σχέση που υπήρχε με την κόρη του Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και γραμματέας της Νεολαίας επί της δική του προεδρίας. Ως εκ τούτου η σχέση τους, το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την πρώτη θέση στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν καλή.

Από την πρώτη όμως ημέρα, κάτι δεν πήγε και τόσο καλά.

Ο ίδιος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο –όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης– αναγκάστηκε να διαμαρτυρηθεί τρεις φορές, στον Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει μεταξύ άλλων:

«Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, έτσι όπως τα αφηγήθηκε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος:

«Την πρώτη φορά που διαμαρτυρήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν όταν έβαλε τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση. Μόνος του αποφάσισε την υπουργοποίηση του Καμμένου, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να συμβουλευτεί ή να ενημερώσει κάποιο κομματικό όργανο. Το αποφάσισε μέσα σε μια μέρα μαζί με τη γνωστή παρέα του (δηλαδή Παππά, Φλαμπουράρη και λοιπούς). Ρώτησα τότε τον Τσίπρα εάν γνωρίζει ότι ο Καμμένος έγραψε ένα βιβλίο που κατηγορούσε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μένα προσωπικά ότι είμαστε ενταγμένοι σ΄ένα δίκτυο παραπληροφόρησης της Σοβιετικής Ένωσης και ότι μας αντιμετώπιζε ως τρομοκράτες. Ο κ. Τσίπρας δεν μου απάντησε». Και ο κ. Κωνσταντόπουλος συνεχίζει.

«Η δεύτερη φορά που διαμαρτυρήθηκα έντονα στον κ. Τσίπρα ήταν όταν έμαθα πως θα έβαζε στην κυβέρνηση τον Δ. Παπαγγελόπουλο, που είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ επί Καραμανλή και ήταν εισαγγελέας. Ρώτησα τον κ. Τσίπρα: «Πού τον βρήκατε αυτόν;». Για να μου απαντήσει: «Είναι γείτονάς μου». Στα φοιτητικά μας χρόνια λέγαμε ότι ο βασιλιάς μπορούσε να κάνει υπουργό ακόμα και τον κηπουρό του, στον 21ο αιώνα κάνει κάποιος υπουργό τον γείτονά του». Και συνεχίζει…

«Η τρίτη φορά που διαμαρτυρήθηκα στον κ. Τσίπρα ήταν όταν αποφάσισε δημοψήφισμα. Με φώναξε και μου είπε: «Βιαστήκαμε να κυβερνήσουμε, δεν προετοιμαστήκαμε σωστά, πελαγώσαμε που μπήκαμε στην κυβέρνηση, δεν διαπραγματευτήκαμε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να μας φοβερίζουν ότι θα μας διώξουν από το ευρώ». Δική σου ευθύνη είναι ότι δεν προετοιμαστήκατε καλά, δεν μπορείς τώρα να διαπραγματευτείς», του είπα. Και τότε μου είπε: «Θα τα βροντήξω όλα και θα φύγω». Όχι, του απάντησα, «μην τα βροντήξεις, καλύτερα να παραιτηθείς και να κάνεις εκλογές. Αλλά αυτός αντί απαντήσεως μου είπε: «Θα κάνω κάτι πιο έξυπνο από εκλογές, θα κάνω δημοψήφισμα». Του είπα «δεν μπορεί η Αριστερά να παίζει με το συνταγματικό δημοψήφισμα που είναι στο πολιτικό DNA της».

Αυτά έλεγε ο κ. Κωνσταντόπουλος και σας τα μετέφερα ακριβώς όπως τα είπε και βεβαίως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αμαρτίαν ουκ έχω.»

Η συνέχεια βέβαια είναι γνωστή καθώς ούτε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ούτε η κόρη του Ζωή είναι πλέον, εδώ και περίπου 5 χρόνια υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα. Κάθε άλλο μάλιστα.

HJ με πληροφορίες από ΒΗΜΑτοδότη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: