“Καλπάζει” ο ιός στη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Χιλή: Χιλιάδες οι νεκροί και τα κρούσματα

File Photo: Ιατροί και νοσοκόμοι επισκέφθηκαν τις περιοχές όπου ζουν μέλη της φυλής Yanomami για να τους εξετάσουν για τον κορωναϊό, στο Alto Alegre της Βραζιλίας. EPA, JOEDSON ALVES




Στη Βραζιλία, τη δεύτερη κυριότερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 1.071 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τα 1.839.850 (+38.523).

Αυτά τα δεδομένα δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής χθες Σάββατο.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε τους 71.469 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές χαρακτηρίζονται υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα από μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Μεξικό: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους 539 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.094 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 34.730 θανάτους επί συνόλου 295.268 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί η διαχείριση της κρίσης, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

Στις αρχές της εβδομάδας εκτίμησε ότι η πανδημία ενδέχεται να διαρκέσει ως τουλάχιστον τον Απρίλιο, ενώ προειδοποίησε πως τα κρούσματα μόλυνσης ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν την περίοδο της εποχικής γρίπης, που ξεκινά τον Οκτώβριο, και να συνεχίσουν να αυξάνονται τον χειμώνα.

Χιλή: Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 100 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.755 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε έτσι τους 11.272 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που συμπεριλαμβάνουν 3.484 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στην COVID-19, βάσει των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επί συνόλου 312.029 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 24.034. Στον αντίποδα, 281.114 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Σαντιάγο, Chile – Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Ο Μπολσονάρου δεν κόλλησε την σύζυγο και τις δύο κόρες του κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: