Καλοκαίρι στις “απαράμιλλες ομορφιές” της Βρετανίας προτείνει ο Τζόνσον: Όσοι θέλουν εξωτερικό, δική τους υπόθεση

File Photo: Εγώ, πάντως, θα κάνω διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο Μπόρις Τζόνσον. EPA, ANDREW PARSONS, DOWNING STREET HANDOUT
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμβούλευσε τους συμπολίτες του να παραμείνουν στη χώρα τους στη διάρκεια του καλοκαιριού, για ‘ εσωτερικές διακοπές’ (staycation) στις “υπερθετικού βαθμού” φυσικές καλλονές της χώρας, αντί να ταξιδεύουν σε προορισμούς στο εξωτερικό.

  • “Πιστεύω πως είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον κόσμο να κάνει εσωτερικές διακοπές (staycation) – τούτη η χώρα είναι μοναδικά ευλογημένη με φανταστικά μέρη για διακοπές”, τόνισε ο Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους. “Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά”.

“Προφανώς, εάν ο κόσμος νοιώθει την ανάγκη για διακοπές στο εξωτερικό τότε αυτό είναι αποκλειστικώς δική τους υπόθεση και το αντιλαμβάνομαι πλήρως, όμως υπάρχουν φανταστικά, πραγματικά φανταστικά μέρη — απαράμιλλα, υπέροχα, σε υπερθετικό βαθμό μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να πάνε διακοπές. Αυτό θα κάνω σίγουρα εγώ προσωπικά”, επεσήμανε ο Τζόνσον.

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να φορά μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπως τα καταστήματα, και πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω ποια “εργαλεία επιβολής” των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν.

Ερωτηθείς εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα καταστήματα, ο Τζόνσον απάντησε: “οι μάσκες έχουν μεγίστη σημασία σε κλειστούς χώρους”. “Πιστεύω πως στα καταστήματα είναι πολύ σημαντικό να φοράμε ένα προστατευτικό προσώπου”, υπερθεμάτισε.

“Όσον αφορά το πώς θα το κάνουμε αυτό, εάν θα είναι υποχρεωτικό ή όχι, θα κοιτάξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές και θα πούμε κάτι περισσότερο σχετικά με αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες”, επεσήμανε ο Βρετανός ηγέτης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ένας θάνατος λόγω COVID-19, 159 τα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες στη Γερμανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: