Ιππότης του Μεγαλόσταυρου της Ιταλίας ο Σάμυ Μοντιάνο: Μεγάλωσε στη Ρόδο, επέζησε στο Ολοκαύτωμα

File Photo: Ο Μοντιάνο, το Χειμώνα ζει στην Ρώμη, ενώ περνά τα καλοκαίρια του στην Ρόδο, σε στενή επαφή με την μικρή, τοπική εβραϊκή κοινότητα. Photo via Youtube




Ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα αποφάσισε να απονείμει τον τίτλο του Ιππότη του Μεγαλόσταυρου της Ιταλικής Δημοκρατίας στον ενενηντάχρονο, σήμερα, Σάμυ Μοντιάνο.

Ο Μοντιάνο γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα δεκατέσσερά του χρόνια στη Ρόδο. Στην συνέχεια εκτοπίστηκε στο Άουσβιτς. Κατάφερε να επιζήσει του Ολοκαυτώματος και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην προσφορά μιας προσωπικής, λεπτομερούς μαρτυρίας, με την οποία εξήγησε τι προκάλεσε, ακριβώς, η ναζιστική και φασιστική θηριωδία.

Ο Μοντιάνο, το Χειμώνα ζει στην Ρώμη, ενώ περνά τα καλοκαίρια του στην Ρόδο, σε στενή επαφή με την μικρή, τοπική εβραϊκή κοινότητα. Είναι ένας από τους μόλις 25 εβραίους της Ρόδου, που γύρισαν ζωντανοί από τα χιτλερικά στρατόπεδα εξόντωσης.

Πρόσφατα, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica πως και σε ό,τι αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού «τελικά δεν πρόκειται να υπερισχύσει ο φόβος, αλλά η αδελφοσύνη».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Έρευνα για εμπρησμό ξεκίνησαν οι αρχές της Νάντης για τη φωτιά στον καθεδρικό ναό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: