ΗΠΑ: Εξαιρούνται από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις οι φοιτητές από την Ευρώπη

Δύο γυναίκες εισέρχονται στην υπηρεσία τεστ για κορωναϊό από την Εθνική Φρουρά στο Συνεδριακό Κέντρο στο Μαϊάμι Μπιτς, Φλόριντα, ΗΠΑ, 15 Ιουλίου 2020. EPA / CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Οι ξένοι φοιτητές που θέλουν να ταξιδέψουν από χώρες της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ εξαιρούνται από τις διάφορες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έγραψε χθες Πέμπτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Η εξαίρεση αυτή αφορά επίσης κάποια μέλη των οικογενειών και au pairs (σ.σ. ο όρος αναφέρεται σε οικιακές βοηθούς που συνήθως αναλαμβάνουν τη φροντίδα παιδιών) κατόχων αδειών εισόδου σε ισχύ, προσθέτει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη έγγραφο που επιδόθηκε στο Κογκρέσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο μεταξύ, τα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και Μεξικού και Καναδά, θα παραμείνουν κλειστά για όλα τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια μέχρι τις 20 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 20 Μαρτίου για το Μεξικό και στις 21 για τον Καναδά και έκτοτε παρατείνεται κάθε μήνα. Τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ μολύνσεων, ιδίως στις νότιες και τις δυτικές Πολιτείες.

Ο Υπουργός Τσαντ Γουλφ χαιρέτισε πάντως “την επιτυχία των υφιστάμενων περιορισμών και τη στενή συνεργασία” της Ουάσινγκτον με το Μεξικό και τον Καναδά. Αυτή η στενή συνεργασία “μας επέτρεψε να ανταποκριθούμε με μια βορειοαμερικανική προσέγγιση και να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού μέσω των ταξιδιών”, πρόσθεσε.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η χώρα του και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να παρατείνουν τα μέτρα που ισχύουν ήδη, μέχρι τις 21 Αυγούστου. Το κλείσιμο των συνόρων είχε αποφασιστεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ. Επιτρέπονται μόνο το εμπόριο αγαθών και οι απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις από τη μία χώρα στην άλλη.

Οι ΗΠΑ μετρούν μέχρι σήμερα περίπου 3,5 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 και 137.500 θανάτους. Το Μεξικό έχει επίσης πληγεί σφοδρά από την επιδημία, με 318.000 κρούσματα και 37.000 θανάτους ενώ ο Καναδάς έχει 110.000 κρούσματα και 8.900 θανάτους.

Οι επικεφαλής πολλών καναδικών επαρχιών είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στο άνοιγμα των συνόρων με τις ΗΠΑ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι περνούν καθημερινά τα σύνορα αυτά, τα μακρύτερα του κόσμου (8.900 χιλιόμετρα) και οι εμπορικές συναλλαγές φτάνουν τα 2,4 δισεκ. δολάρια Καναδά σε ημερήσια βάση. Το εμπόριο μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ ανήλθε πέρσι στα 577 δισεκ. δολάρια. Η αμερικανική αγορά είναι ο προορισμός του 80% των μεξικανικών εξαγωγών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Η Αμερική οδεύει ολοταχώς σε “καραντίνα”: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων, από 68 μέχρι 75.000

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: