Εικόνα ντροπής, ασέβειας και ατιμίας: Έτσι να αντιμετωπιστεί από τον Ελληνισμό και την παγκόσμια κοινότητα

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ Βασισμένο στο “Riders of the storm” των Doors… .”An actor out on loan”. Όλο το show που έκανε θα του γυρίσει (ίσως) μπούμερανγκ….θα κάνει το λάθος να απλώσει τα χέρια του περισσότερο στους δρόμους της ενέργειας……




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το θέμα της Αγίας Σοφίας κατέδειξε μια ωμή πραγματικότητα που αφορά την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν. Αν και είναι γνωστή από καιρό, ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχίζουν να την αγνοούν ή σκοπίμως να την υποβαθμίζουν, γιατί αλλιώς δεν θα επέμεναν σε άτοπες και άκαιρες θέσεις, που, συνάμα είναι επιζήμιες για την ασφάλεια και την ειρήνη.

Την Παρασκευή σηματοδοτήθηκε και επίσημα το τέλος του πολύχρονου «πειράματος» του τουρκικού κοσμικού κράτους. Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κορυφώθηκε σε πρακτικό και συμβολικό επίπεδο η μετατροπή της χώρας σε νέο-οθωμανική αυτοκρατορία.

Την ίδια στιγμή, ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν απέδειξε ότι παραμένει απόλυτα συνεπής στις δημόσιες διακηρύξεις του, είτε πρόκειται για την Αγία Σοφία είτε για την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και άλλες χώρες της περιοχής. Με σταδιακές και μεθοδευμένες ενέργειες υλοποιεί βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για να γίνει ένας σύγχρονος χαλίφης.

  • Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, αυτός ο κλέφτης εδαφών, θαλασσών και πολιτισμών δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε από τον Ελληνισμό ούτε από την διεθνή κοινότητα με βάση τις πραγματικές διαστάσεις των εγκλημάτων του, εντός και εκτός Τουρκίας, καθώς και των τεράστιων κινδύνων που δημιουργεί με τους ιμπεριαλιστικούς κατακτητικούς στόχους του.

Η Αγία Σοφία μπορεί να μην εντάσσεται στο πλαίσιο των διακρατικών και διεθνών σχέσεων, αλλά πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη ανηθικότητας και βαρβαρότητας εις βάρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πάντως, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ο Ερντογάν έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του όσον αφορά το «όραμά» του για την Τουρκία και τους σχεδιασμούς του στην περιοχή.

Και είναι πράγματι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν, με όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν, να εξακολουθούν ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες να επενδύουν σε ανεδαφικές προοπτικές συνεννόησης με την Άγκυρα, με σκοπό δήθεν την επίλυση του Κυπριακού και των Ελληνοτουρκικών.

Αυτή, η κατά τα άλλα, λογική αντιμετώπιση των πραγμάτων, θα μπορούσε να αποτελέσει προτεραιότητα για Αθήνα και Λευκωσία εάν υπήρχε έστω και μία περιορισμένη πιθανότητα για διάλογο με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ή εάν τουλάχιστον βρισκόμασταν εντελώς στην αρχή της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας.

  • Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει από πλευράς Άγκυρας για να συνειδητοποιήσουν ότι η τακτική των υποχωρήσεων, του καλοπιάσματος και του κατευνασμού όχι μόνο απέτυχε, αλλά συνέτεινε στη δημιουργία και παγίωση κάποιων τετελεσμένων.

Η Τουρκία του Ερντογάν δεν πρέπει να αφεθεί σε χλωρό κλαδί, σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο. Να πολεμηθεί με κάθε νόμιμο, νομικό και ειρηνικό μέσο, με συγκεκριμένα μέτρα σε επίπεδο ηγεσιών και πολιτών, με προώθηση συγκροτημένων στρατηγικών μαζί με άλλα κράτη και με μια παράλληλη προσπάθεια αποτελεσματικής αξιοποίησης υγιών και δημοκρατικών δυνάμεων μέσα στην Τουρκία και την τουρκοκυπριακή κοινότητα που αντιλαμβάνονται τη σημασία εφαρμογής της αρχής του κράτους δικαίου και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, όχι για να αναγνωριστούν εγκληματικά τετελεσμένα, αλλά για να καταργηθούν.

Εάν στις όποιες σημερινές ή αυριανές παροτρύνσεις, παραινέσεις και πιέσεις, η Ελλάδα και η Κύπρος δείξουν ξανά -κατά τη διάρκεια μυστικών ή φανερών συνομιλιών- ότι είναι πρόθυμες να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, συμβιβαζόμενες τελικά με το άδικο και το παράνομο, ο κλέφτης και ο λεηλάτης θα αποθρασυνθεί ακόμη περισσότερο, γιατί έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν σέβεται κανέναν και τίποτα, ούτε καν ένα σύμβολο Ιστορίας και Πολιτισμού.

Η εικόνα της Παρασκευής είναι μια εικόνα ντροπής, ασέβειας και ατιμίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον Ελληνισμό και την παγκόσμια κοινότητα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η αποτυχία κατευνασμού του Ερντογάν, ο εξισλαμισμός της Αγίας Σοφίας, ο στραγγαλισμός των Τουρκοκυπρίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: