Ιερέας των Ανωγείων: Η Αγία Σοφία μνημείο της οικουμενικής συνύπαρξης λαών και ορθοδοξίας

File photo: Μια άποψη με τις τοιχογραφίες της Αγίας Σοφίας καλυμμένες με κουρτίνες μετά την προσευχή της Παρασκευής κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Αγίας Σοφίας ως τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 24 Ιουλίου 2020. EPA/TOLGA BOZOGLU




«Οι δικές μας νικητήριες στιγμές έπονται. Οι δικές μας φωνές μέσω της προσευχής εισακούονται. Η Αγία Σοφία η μητέρα Παναγία ο Ιησούς Χριστός μας και ο θεός της οικουμένης, επιτρέπουν. Εμείς υπομονετικά και χωρίς βία στη σκέψη μας και στις πράξεις μας, αναμένουμε τη στιγμή της θείας παρέμβασης», αυτό δήλωσε μέσω του ΑΠΕ ΜΠΕ ο Παπανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια της Κρήτης, ο οποίος Παρασκευή, Σάββατο και αύριο Κυριακή χτυπάει πένθιμα την καμπάνα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, εκφράζοντας όπως ανέφερε τη θλίψη όλων των Ανωγειανών για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μεγάλο Τζαμί.

«Να είστε σίγουροι αδέρφια μου ότι θα τη δούμε θα τη διακρίνουμε τη θεία παρέμβαση και στο τέλος η οικουμενικότητα και η πνευματικότητα του Ελληνισμού της χριστιανοσύνης της αλήθειας και του δικαίου, θα νικήσουν, κάθε αλλοπρόσαλλη και τυραννική διάθεση ανθρώπων, που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει σεβασμός», τόνισε ο Παπανδρέας Κεφαλογιάννης.

Χθες, Παρασκευή, μαζί με τον τραγουδοποιό της ανωγειανής κοινωνίας, Λουδοβίκο των Ανωγείων, έψαλαν με τη συνοδεία του μαντολίνου, τον ύμνο τη Υπερμάχω σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρά ενώ οι καμπάνα έμελλε όπως ανέφερε να διαδραματίζει το ρόλο του «μαντατοφόρου» μιας «…απολίτιστης πράξης προς όλη την οικουμένη μιας και η Αγία Σοφία είναι μνημείο της οικουμενικής συνύπαρξης των λαών, της αδελφοσύνης, της ορθοδοξίας κυρίως όμως του σεβασμού προς όλους τους ανθρώπους και τις θρησκείες», είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων. Σήμερα μίλησε στους κατοίκους του χωριού στην πλατεία στο Μεϊντάνι τονίζοντας πως: “Ενα σύμβολο ενότητας δεν μπορεί να εργαλειοποιείτε και να γίνετε εργαλείο διχασμού. Οι αποφάσεις του Ερντογάν δημιουργούν πέρα από την κρίση στις μεταξύ μας σχέσεις ένα παγκόσμιο πολιτιστικό πρόβλημα. Η Αγία Σοφία ενώνει, δεν χωρίζει. Η αγία Σοφία είναι το σπίτι της ορθόδοξης πίστης μας αλλά και το σπίτι που μπορεί να φιλοξενήσει με αγάπη και σεβασμό κάθε άνθρωπο από κάθε γωνιά της γης. Δεν είναι θέμα Ελλάδας – Τουρκίας, είναι θέμα Τουρκίας με ολόκληρο τον κόσμο”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Μ. Λαμπαθάκη
Ρέθυμνο, Ελλάδα

Η Le Figaro βλέπει στην Αγιά Σοφιά “επίδειξη ισλαμικής δύναμης του Ερντογάν” και τέλος της κοσμικής Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: