Η βαρβαρότητα του νεοσουλτάνου: Δυστυχώς η Τουρκία του Ερντογάν θυμίζει την ναζιστική Γερμανία

ΣΚΙΤΣΟ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ Ίσως εάν εκμεταλλευτούμε, με την σειρά μας, την ενέργεια αυτή του Ερντογαν υπάρχει μία πιθανότητα να δείξουμε ή να αναδείξουμε τον Τουρκικό επεκτατισμό σύν την (τροχιοδρομημένη απο χρόνια στροφή της Τουρκίας στο Ισλάμ, όπως επίσης και την αυταρχικότητα της ηγεσίας της… Ίσως η ενέργεια του αυτή να αφαιρεί όλα τα άλλοθι που του δίνουν οι ορκισμένοι υποστηρικτές του…




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ORGI

Η Τουρκία προκαλεί ποικιλοτρόπως, και η Ευρώπη… διαπραγματεύεται. Η απόφαση του νεοσουλτάνου να μετατρέψει το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Αγία Σοφία σε τζαμί, δυστυχώς δεν έτυχε της ανάλογης αντίδρασης, από την πλευρά της παγκόσμιας κοινότητας.

Μερικές χλιαρές δηλώσεις και πάει, το κατάπιαμε κι αυτό. Όπως κατάπιαν Διεθνείς Οργανισμοί και οι μεγάλοι αυτού του κόσμου, τα όσα πράττει ο κλώνος του Χίτλερ, στη Συρία, στο Ιράκ, στην Κύπρο, στη Λιβύη και τέλος στην Ελλάδα.

Την ώρα που θα έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες με την Τουρκία του Ερντογάν, που θυμίζει την ναζιστική Γερμανία, τις παραμονές της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο επί των εξωτερικών κομισάριος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, θα εισηγηθεί μας λένε στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα, την έναρξη συνομιλιών με την Άγκυρα, για διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων, λες και έχουμε να κάνουμε με μια κανονική χώρα, με την οποία συνδιαλέγεται η Ευρώπη.

  • Για μέτρα και για κυρώσεις ούτε λόγος. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο μεν Τραμπ δεν λέει κουβέντα για το νέο έγκλημα Ερντογάν, το δε Λονδίνο ψελλίζει μέσω κυβερνητικών κύκλων, ότι το ζήτημα είναι «κυριαρχικό θέμα» που αφορά την Τουρκία.

Δεν μένει παρά να τους συγχαρούμε όλους αυτούς, που αποτελούν καρικατούρες των μεγάλων ηγετών Ρούζβελτ και Τσόρτσιλ, που σήκωσαν το βάρος της αντιμετώπισης του προγόνου του Ερντογάν του Αδόλφου Χίτλερ.

Αλλά και το Βατικανό ομόθρησκο κατά τα άλλα, ποιεί την νήσσαν…

Ο συμβολισμός της Αγίας Σοφίας όφειλε να συνεγείρει όλους του χριστιανούς ανεξαρτήτως δόγματος. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο, που κτίστηκε πριν από το σχίσμα στη σημερινή μορφή του, το 537 μ.Χ. και για χίλια σχεδόν χρόνια λειτούργησε ως χριστιανικός ναός.

Μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί.

Το 1934 στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου τουρκικού κράτους και του κοσμικού χαρακτήρα που ήθελε να προσδώσει σε αυτό ο Κεμάλ Αταρτούκ, με προεδρικό διάταγμα η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε μουσείο κι έτσι λειτουργούσε μέχρι χθες.

Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης, που σήμερα στην Τουρκία δεν διακρίνεται για την ανεξαρτησία της, ο νεοσουλτάνος σαν έτοιμος από καιρό, υπόγραψε το δικό του διάταγμα, καταργώντας στην ουσία την παρακαταθήκη του Κεμάλ Αταρτούκ, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τις προθέσεις για την κατάργηση του κοσμικού κράτους, που εγκαθίδρυσε ο Κεμάλ προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο οθωμανικό της παρελθόν, ο νεοσουλτάνος την έχει κάνει γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

Από τα «σύνορα της καρδιάς» μας, που έριξε σαν σύνθημα, μέχρι την «γαλάζια πατρίδα», που εμφάνισε και με χάρτες.

  • Πέρα όμως από τα μεγάλα λόγια, ακολούθησαν και αντίστοιχες πράξεις. Αυτές ήταν η ισχυρή πολεμική βιομηχανία που έστησε, τα ναυπηγεία που ετοιμάζουν ακόμη και αεροπλανοφόρο που θα κοστίσει ένα δις, τα drones και τα ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα που συμπληρώνουν το παζλ των εξοπλισμών και της προβολής ισχύος.

Κι επειδή ότι δεν παράγει το καθεστώς Ερντογάν το αγοράζει, φρόντισε να ψωνίσει από τους Ρώσους τους S-400, από τους Γερμανούς τα σύγχρονα υποβρύχια S-214 και από τους Αμερικανούς τα F-35, που όμως μπλοκάρισαν στο παρά πέντε τα νομοθετικά σώματα στην Ουάσιγκτον, την ώρα που οι Τούρκοι πιλότοι είχαν πάει για εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Και δεν έμεινε στους εξοπλισμούς και στην «γαλάζια πατρίδα» ο Ερντογάν. Επιτέθηκε στα όμορα κράτη και προχώρησε με πειρατικές κινήσεις στη Μεσόγειο, ξεκινώντας από την Κύπρο για να προχωρήσει στη συνέχεια στο τορκολιβυκό σύμφωνο.

Εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό εκβιάζοντας την Ευρώπη και νιώθει πια η υπερδύναμη, που μπορεί να επεκτείνει την κυριαρχία της, αδιαφορώντας για νόμους και προφήτες.

ΝΑΤΟ και ΟΗΕ έχουν αυτοκαταργηθεί, με τους ανεκδιήγητους γραμματείς τους, που δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα.

Αυτό που ξεχνάει ο νεοσουλτάνος, που έκανε ολόκληρο show προάγγελο των όσων έμελλε να συμβούν μπροστά στην Αγία Σοφία, με τις εικόνες των ψηφιδωτών που κατέστρεψαν τα κανόνια του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι ότι το 1821 μια χούφτα υπόδουλων στην Ελλάδα τα έβαλε με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη νίκησε.

Και ταυτόχρονα αφύπνισαν τους λαούς των Βαλκανίων, που έδιωξαν τους Τούρκους από τα εδάφη τους.

  • Αυτούς τους προγόνους μας δεν πρέπει να ξεχνάμε κι εμείς τις παραμονές της επετείου του 200 χρόνων από την Μεγάλη Ελληνική Παλιγγενεσία, που οδήγησε στην δημιουργία του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Καλό θα ήταν πέρα από τον Ερντογάν και κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, να ξαναδιαβάσουν προσεκτικότερα την ιστορία αυτού του τόπου…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός. Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ΟΡΓΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

“Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση”: Οι αφελείς επαναστάτες του γλυκού νερού…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: