Η Süddeutsche Zeitung κατακεραυνώνει τον Ερντογάν: Δεν ικανοποιείται με τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στα τουρκικά σχέδια για τη Λιβύη. Σε άρθρο της με τίτλο “Η Τουρκία προελαύνει στη Λιβύη”, η εφημερίδα του Μονάχου επικαλείται στοιχεία της Arab Weekly,

σύμφωνα με τα οποία οι δύο χώρες έχουν ήδη συνάψει συμφωνία για τη μόνιμη εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων.

Ωστόσο:

“Πόσο εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στο μέτωπο μετά την ανάμειξη τόσων πολλών ξένων δυνάμεων, αλλά και πόσο αβέβαιη μπορεί να είναι η Τουρκία για την τωρινή στρατιωτική της υπεροχή, απέδειξε την Παρασκευή η αεροπορική επιδρομή ‘αεροσκαφών αγνώστου ταυτότητας’ κατ’ εντολή του στρατηγού Χαφτάρ στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια, κοντά στην Τρίπολη. Χάρη στη βοήθεια της Τουρκίας η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είχε καταλάβει τον Μάιο τη βάση αυτή, για την οποία τώρα προβλέπεται μείζων ρόλος στα σχέδια περί μόνιμης παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων. Φαίνεται ότι στη νυχτερινή επιδρομή καταστράφηκαν τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Χωκ, που δεν είχαν εγκατασταθεί ακόμη”.

Αναφερόμενος στις φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει τα εξής, σε σχόλιό της:

“Αυτός ο πρόεδρος δεν ικανοποιείται με τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης, η οποία θα αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Δεν αρκεί ο ρόλος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και την κεντρική Ασία, όπως προέκυψε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Λέγεται ότι στον μουσουλμανικό κόσμο ο Ερντογάν βλέπει την Τουρκία ως ηγετική δύναμη, αντίστοιχη με την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία”.

Με πληροφορίες από DW-Γιάννης Παπαδημητρίου

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε ειδήσεις για όλο τον ΚΟΣΜΟ

Στην Άγκυρα για το ζήτημα της Λιβύης μεταβαίνει σήμερα ο Ιταλός υπουργός Άμυνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: