Η Σακελλαροπούλου στο Μάτι: Τραγωδία αδιανόητη για ευνομούμενη πολιτεία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ρίχνει λουλούδια στη θάλασσα στο τρισάγιο που έγινε στην αργυρά ακτή στην μνήμη των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι, Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. Δύο χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τη φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη και επεκτάθηκε ταχύτατα στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγικό απολογισμό τη ζωή 102 ανθρώπων. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα στο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Μάτι.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Αργυρά Ακτή, όπου πραγματοποιήθηκε Tρισάγιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: 

Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε.

Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι’ αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους,να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομιλεί για έγκλημα συγκάλυψης: Αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal