Η Ευρώπη να δείξει τα όρια της στον Ταγίπ Ερντογάν, την καλεί Γερμανός αρθρογράφος

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Στο άρθρο γνώμης του Gerd Höhler στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau, αναφέρεται ότι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει τα “δόντια” της στην Τουρκία, και να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην Ε.Ε.

Η ανταπόκριση φέρει τίτλο:«Δείξτε τα όρια στον Erdogan!» και υπότιτλο: «Η Ε.Ε. πρέπει να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που έχουν μετατραπεί σε φάρσα και να εξετάσει την τελωνειακή ένωση. Ένα σχόλιο».

Σημειώνονται τα εξής:

Ενώ ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Cavusoglu έκανε έκκληση για άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο, χρησιμοποιώντας στομφώδη λόγο, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την απόφαση για τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Peter Steudtner. O Steudtner αθωώθηκε, γεγονός που είναι ένας λόγος για χαρά. Ωστόσο, οι δικαστές έστειλαν τέσσερις συγκατηγορούμενους του στη φυλακή για υποτιθέμενη «τρομοκρατική υποστήριξη».

Δεν είναι μόνο αυτή η απόφαση των δικαστών που επισκίασε την επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων Josep Borrell τη Δευτέρα. Μετά την εισβολή στη Συρία, η Τουρκία εμπλέκεται σε παραδόσεις όπλων στη Λιβύη που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο. Ο Erdogan στηρίζει ακραίες ισλαμιστικές ομάδες στην περιοχή. Στη διένεξη για τον ορυκτό πλούτο στην ανατολική Μεσόγειο, εμφανίζεται όλο και πιο επιθετικός έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ήρθε η ώρα να δείξει η ΕΕ τα όρια της στον Erdogan. Δεν πρέπει μόνο να τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις -που έχουν μετατραπεί σε φάρσα- με την Άγκυρα, αλλά πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς το θέμα της τελωνειακής ένωσης.

Αναμένοντας την απόφαση για την Αγία Σοφία: «Παπά σώπασε, σε παρακαλώ σώπασε»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: