Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Κύπρο για την πρόθεση των ΗΠΑ να παράσχουν διεθνή στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Εθνική Φρουρά, το θέμα των ευθυνών των αρμόδιων υπηρεσιών για την κακοποίηση του 19μηνου βρέφους,

το υπόμνημα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας και η πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό αστυνομικών, πυροσβεστών και ειδικών αστυνομικών για τις μισθολογικές κλίμακες τους, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αστυνομικοί στους δρόμους», γράφει ότι δεκάδες εκατοντάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και ειδικοί αστυνομικοί οι οποίοι για 18 και πλέον χρόνια είναι καθηλωμένοι στις μισθολογικές κλίμακες Α3 – Α5 που πρωτοδιορίστηκαν, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό. Αλλού γράφει ότι η Κομισιόν αλλάζει ενεργειακή πολιτική και παρουσίασε στρατηγική διασύνδεσης τομέων ενέργειας και χρήσης υδρογόνου ως καυσίμου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέχρι 17 Ιουλίου η Βουλή θα αποφασίσει για τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άλλο Τουρκία άλλο Ακιντζί», γράφει ότι στην τουρκική προκλητικότητα εστιάζει υπόμνημα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ που θα επισυναφθεί στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού γράφει ότι στα κυπριακά δικαστήρια η διαφορά της Libra με στελέχη της για πράξεις που προκάλεσαν παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος και επιβολή προστίμου στην Πειραιώς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών για σκοπούς προαγωγής και απόλυσης στα γυμνάσια τίθεται σε ισχύ από τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γνώριζαν και δεν αντέδρασαν», η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει ότι η αποκάλυψη ότι ο Σύνδεσμος για την καταπολέμηση της βίας στην οικογένεια είχε ενημερώσει γραπτώς τόσο τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας όσο και την Αστυνομία για τις πληροφορίες για ενδεχόμενη κακοποίηση του 19μηνου βρέφους αφήνουν ξανά εκτεθειμένες τις δύο υπηρεσίες. Αλλού γράφει ότι μέχρι 25% μείωση κόστους φέρνει το τερματικό αποθήκευσης και αποϋγροποίησης φυσικού αερίου του οποίου ο θεμέλιος λίθος τίθεται απόψε στο Βασιλικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ψάχνουν νομικές λύσεις για τους 34 υποψήφιους αστυνομικούς που κόπηκαν από τα ψυχομετρικά τεστ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκπαιδεύεται η ΕΦ εναντίον Ρώσων και Κινέζων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Λευκωσία να παράσχει στρατιωτική εκπαίδευση στην Εθνική Φρουρά και γράφει ότι οι φιλοαμερικανικές πολιτικές της Κυβέρνησης περιπλέκουν την Κύπρο στους επικίνδυνους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλού γράφει ότι σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επανέλθει οι εργασίες στο εργοτάξιο της μαρίνας Αγίας Νάπας η οποία θα ολοκληρωθεί το 2023. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χειρότερα από το γιοφύρι της Άρτας η μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η Κυβέρνηση καλωσόρισε την προσφορά του αμερικανικού στρατού» ότι η κυπριακή Κυβέρνηση καλωσόρισε την ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Λευκωσία για την πρόθεση των ΗΠΑ να παράσχουν διεθνή στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Εθνική Φρουρά. Αλλού γράφει ότι οι Κύπριοι φοιτητές στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ξένοι φοιτητές πρέπει να φύγουν από τις ΗΠΑ εάν τα μαθήματα τους γίνονται διαδικτυακά. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι αγρινό επισκέφθηκε καφενείο στον Κάμπο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: