Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η πορεία της πανδημίας σε σχέση με τον τουρισμό, ο χειρισμός της «λίστας Γιωρκάτζη» για τα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ), η αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο για τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, είναι τα κύρια θέματα του Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κατεχόμενα: Ρίσκο κορωνοϊού!» γράφει για ανησυχίες λόγω των αφίξεων από την Τουρκία χωρίς καραντίνα που άρχισε χθες, ακόμα και εντός της τ/κ κοινότητας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πληγώνει τον τουρισμό και πως οι επιδημιολόγοι δεν θέλουν να μπει σε καμιά κατηγορία. Αλλού αναφέρεται σε απόφαση της Βουλής για ad hoc επιτροπή για την «λίστα Γιωρκάτζη».

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Δικαιολογίες τέλος για λίστα Γιωρκάτζη» γράφει ότι εξαντλήθηκαν τα τερτίπια – όπως γράφει – για την δημοσιοποίηση δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης δήλωσε για το Βαρώσι ότι το κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Αλλού αναφέρεται ότι αλλάζουν χέρια οι δημόσιες μεταφορές σε Λευκωσία και Λάρνακα και θα υπάρχουν λεωφορεία 18 ώρες την ημέρα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Η καυτή πατάτα στον Πρόεδρο» γράφει ότι επείγει ξεκαθάρισμα για το τί θα γίνει με τους Βρετανούς τουρίστες ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα αποφασίσει για το θέμα των αερομεταφορών. Σε άλλο θέμα γράφει για πόλεμο Γαλλίας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και πως Γαλλία αποχώρησε από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού αναφέρει ότι δεν αποδίδει το αναμενόμενο ο εσωτερικός τουρισμός.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δίνουν κάλυψη σε εταιρείες εξαγοράς δανείων» γράφει ότι αυτό περιλαμβάνει νομοσχέδιο που ετοίμασαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και κατατέθηκε στη Βουλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε βιομηχανικές ζώνες χωρίς υποδομές και την επίσκεψη αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ στη βιομηχανική ζώνη, στο Μοναγρούλι. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και άργησε να αντιδράσει για τις προβλεπόμενες αυξήσεις στα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων.

Η αγγλόγλώσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Επιδιώκεται συμφωνία για την τεράστια αύξηση διδάκτρων στο ΗΒ» γράφει ότι προτεραιότητα δίδεται στα άρρενες φοιτητές που πρέπει να αναβάλουν τις σπουδές λόγω της θητείας τους στο στρατό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δόθηκε υπόσχεση για μοντέρνο, ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα δημόσιας μεταφοράς σε Λάρνακα και Λευκωσία από την Κυριακή. Αλλού γράφει ότι η Ελλάδα ξανανοίγει τα αεροδρόμιά της σε διεθνείς πτήσεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: