Η Αίγυπτος για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη: Απαντάμε σε κινδύνους και απειλές

File Photo: Ο Αιγύπτιος στρατηγός Mamdoh Shahen στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. EPA, KHALED MASHAAL




Την ξεκάθαρη άποψη ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ηγεσία της Αιγύπτου έχουν τη συνταγματική και νομική άδεια να καθορίζουν πότε και πού να απαντήσουν σε αυτούς τους κινδύνους και απειλές» εξέφρασε χθες το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο,

δίνοντας το «πράσινο φως» στον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό για την υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ουσιαστικά σκιαγραφώντας τη Λιβύη ως την περιοχή που μπορούν να αναπτυχθούν αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, η Αίγυπτος επιθυμεί με τον τρόπο αυτό να απομακρυνθούν οι παραστρατιωτικές ομάδες και τα τρομοκρατικά στοιχεία που έχουν έρθει στη Λιβύη από το εξωτερικό.

Πρόκειται για μία ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα, οι Αιγύπτιοι βουλευτές τόνισαν ότι «ούτε ο αιγυπτιακός λαός απογοήτευσε τον στρατό ούτε ο στρατός απογοήτευσε ποτέ τον λαό».

Στην ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου τονίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την ειρήνη αλλά και οι απρόσκοπτες πλέον προετοιμασίες – αν χρειαστεί – και για αποστολή στρατευμάτων.

Και επισημαίνεται ότι «το αιγυπτιακό έθνος, σε όλη την ιστορία του, έχει υποστηρίξει την ειρήνη, αλλά δε δέχεται καταπατήσεις ούτε παραιτείται από τα δικαιώματά της. Η Αίγυπτος είναι εξαιρετικά ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της, τα συμφέροντά της, τους αδελφούς και τους γείτονές της από κάθε κίνδυνο ή απειλή».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/Κάιρο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Το Πεκίνο απειλεί το Λονδίνο: Θα υποστείτε συνέπειες για την αναστολή της συμφωνίας έκδοσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: