Η αποπομπή Παππά μονόδρoμος αλλά ζήτημα του κ. Τσίπρα, είπε ο Μητσοτάκης

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας των όσων καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες για τη δράση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι 100,3 όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε περίπτωση που φτάσουν στη Βουλή οι καταγγελίες των επιχειρηματιών Χρήστου Καλογρίτσα και Σάμπι Μιωνή απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει και ότι θα περιμένει τις θεσμικές κινήσεις της Δικαιοσύνης. Και συμπλήρωσε ότι αν και όταν αυτό συμβεί θα τοποθετηθεί με βάση τα στοιχεία.

Είπε συγκεκριμένα: «το δικό μου μέλημα είναι να κοιτάζω στο μέλλον και να διασφαλίζω ότι τέτοιες υποθέσεις θα εξετάζονται από τα αρμόδια όργανα. Δεν γνωρίζω αν και με ποιον τρόπο η υπόθεση Παπά θα φτάσει στη Βουλή. Υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο αρχηηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το στενότερο συνεργάτη του. Δεν το αντιλαμβάνομαι και οφείλει μία απάντηση και στους υποστηρικτές του. Η αποπομπή του κ. Παππά είναι μόνδρομος και απορώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμη. Δυσκολεύομαι να το αντιληφθώ. Αφορά όμως τον κ. Τσίπρα. Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η αυτοκάθαρση των κομμάτων αφορά τα κόμματα αλλά και τη λειτουργία της δημοκρατίας».

«Προκύπτει το θέμα της εκκωφαντικής απάντησης-εκδίκησης της ίδιας της πραγματικότητας σε όσους μας κουνούσαν το δάχτυλο και έβαζαν μπροστά το δήθεν ηθικό τους πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

Σε ερώτημα εάν θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τον κ. Παππά, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι τα δεδομένα που θα έρθουν στη Βουλή. Τα αρμόδια όργανα θα διερευνήσουν την υπόθεση αυτή. Θα ήθελα, όμως, να εστιαστούμε στα ζητήματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως τους πολίτες. Όταν υπάρχει μία υπόνοια που αφορά τους θεσμικούς αρμούς της εξουσίας, πρέπει να διερευνηθεί. Η απάντηση είναι η ενίσχυση των αρμών της δημοκρατίας».

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Εμπλέκει Μαξίμου (επί Τσίπρα) για τα 3 εκατ. ο Καλογρίτσας: Μήνυση και κατάθεση εγγράφων

Βαριά αυτοδέσμευση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: