Γιατί τώρα οι ηττοπαθείς δηλώσεις του Αναστασιάδη: Μήπως προετοιμάζει το λαό για “λύση εξπρές”;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




ΣΧΟΛΙΟ HELLAS JOURNAL

Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τη διαφθορά της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Κύπρου. Αν και η διαφθορά στο νησί κυριαρχεί την πολιτική και οικονομική ελίτ. Τα σκάνδαλα είναι μέρος της καθημερινότητας.

Ας περιμένουμε να δούμε πως θα δράσει η νέα ηγεσία της Γενικής Εισαγγελίας. Είναι καθαροί και οι δύο εισαγγελείς και δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Πρέπει να τους δώσουμε χρόνο…

Θα ασχοληθούμε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και τις ηττοπαθείς δηλώσεις του.

Έχουμε την αίσθηση ότι μετά την παράνομη “εκλογική διαδικασία” στα κατεχόμενα προετοιμάζει το λαό για νέες συνομιλίες, σε μία εποχή που η Κύπρος και ο ίδιος βρίσκονται υπό τουρκικό εκβιασμό. Φοβάμαι πως θα κάνει πάλι το λάθος και θα τρέχει στην Ελβετία για να κλείσει άρον-άρον το Κυπριακό.

Μπορεί αυτό να γίνει και στο πλαίσιο ενός ελληνοτουρκικού “διάλογου”; Όλα είναι πιθανά, αν και μετά την προσβλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία, οι επίσης ηττοπαθείς σύμβουλοι του πρωθυπουργού της Ελλάδας, θα πρέπει να αποσύρουν τις προτάσεις του για διάλογο με την Άγκυρα. Θα “φάνε ξύλο” αν επιμένουν…

  • Πρόκειται ασφαλώς για πολιτική «αυτοκτονία» αν ο κ. Αναστασιάδης πάει σε συνομιλίες. Δεν θα ενδιέφερε αν οι επιπτώσεις αφορούσαν τον ίδιο. Αλλά ηγείται της Κύπρου και του λαού της.

Με ποιον θα συζητήσει άραγε; Η Τουρκία αρνείται να του μιλήσει και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είναι για τα …μπάζα.

Πέντε χρόνια στο τιμόνι του κατοχικού καθεστώτος ενδιαφερόταν μόνο να είναι …«πρόεδρος» ενός παράνομου ψευδοκράτους που στηρίζεται στην τουρκική κατοχή. Και ο Κύπριος Πρόεδρος τον βοηθούσε και τον εξυπηρετούσε.

  • Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να ασχοληθεί με τις στρατηγικές συμμαχίες της Κύπρου στην περιοχή. Υπάρχουν, ως γνωστό, πιο ισχυροί παίκτες από τον Σουλτάνο. Απλά πρέπει να τολμήσει…

Δεν μπορεί να κρατά μία ζυγαριά με την οποία να “μετρά” τις συμμαχίες του… Λίγο Αμερική, λίγο Ρωσία και λίγο Κίνα. Το μυστικό του γεωπολιτικού παιγνιδιού είναι οι περιφερειακές συμμαχίες, όχι η υποταγή στην Τουρκία για να κερδίσει δήθεν την “ησυχία” της η Κύπρος.

Καμία κατανόηση για την “αυταρχική Τουρκία”, ζητούν οι ευρωβουλευτές: Ο αντιπαραγωγικός Μπορέλ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: