Για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ σε 24 ώρες

“Νέκρα” στο Μαϊάμι. Στη δημοφιλή λεωφόρο Ocean Drive δεν υπάρχει ψυχή. Ο κορωναϊός έκλεισε τους ανθρώπους στα σπίτια τους. EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1.000 και πλέον χθες Τρίτη, με τον ημερήσιο απολογισμό αυτό να είναι ο βαρύτερος από τις αρχές του Ιουνίου, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Έπειτα από εβδομάδες μειωμένων αριθμών απωλειών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 19η Ιουλίου σημειώθηκαν πάνω από 5.200 θάνατοι, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, αναλύει το Ρόιτερς. Επρόκειτο για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αύξησης των νεκρών.

Σχεδόν 142.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 μέχρι σήμερα, απολογισμός που ειδικοί προειδοποιούν πως θα επιδεινωθεί με ραγδαίους ρυθμούς, μετά την πρόσφατη εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και την πολύ ανησυχητική αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί θυμάτων είχαν κορυφωθεί τον Απρίλιο, όταν στη χώρα καταγράφονταν κατά μέσον όρο 2.000 θάνατοι κάθε 24ωρο. Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε σταθερά, στους 1.300 ημερησίως κατά μέσον όρο τον Μάιο και σε κάτω από 800 ημερησίως κατά μέσον όρο τον Ιούνιο, πάντα σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Όμως, μετά την απόφαση πολλών πολιτειών να ξανανοίξουν χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις από πλευράς υγειονομικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα τη μείωση των μολύνσεων για δύο εβδομάδες, οι θάνατοι αυξάνονται και πάλι σε 21 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων της Αριζόνας, της Φλόριντας και του Τέξας, με βάση τη σύγκριση των στοιχείων των δύο τελευταίων εβδομάδων με εκείνα των δύο προηγούμενων.

Ενώ εν μέρει η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης μπορεί να αποδοθεί στο ότι διενεργούνται περισσότερα τεστ, η αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, που δεν έχει καμιά σύνδεση με τον αριθμό των εξετάσεων, άρχισε να αυξάνεται ραγδαία στα τέλη Ιουνίου.

Μέχρι τώρα μέσα στον Ιούλιο 17 πολιτείες καταγράφουν ρεκόρ πασχόντων από την COVID-19 που νοσηλεύονται, με εννέα πολιτείες να ανακοινώνουν ρεκόρ την Τρίτη, ανάμεσά τους την Αλαμπάμα, το Τέξας και την Καλιφόρνια.

Στη Φλόριντα, σχεδόν πενήντα νοσοκομεία ενημέρωσαν ότι οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι πλήρεις.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Προειδοποιεί ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι: Επείγει να βελτιωθεί η κατάσταση με τα τεστ για τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: