Για ανάπτυξη μοριακού τεστ ανίχνευσης κορωναϊού από Έλληνες ερευνητές, ομιλεί το Reuters

Φωτογραφία από το National Institutes of Health (NIH) δείχνει τον SARS-CoV-2 (πορτοκαλί), γνωστό και ως 2019-nCoV. EPA, NIAID- RML, NATIONAL INSTITUTES OF HEALTH HANDOUT




Ερευνητές στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι βρίσκονται  κοντά στο να βγάλουν στην αγορά ένα μοριακό τεστ για την ανίχνευση του COVID-19, που θα μπορούσε να προσφέρει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για τα εισαγόμενα κιτ και αδιάκοπη πρόσβαση στην προμήθεια τεστ.

Τα παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκριση του Lefteris Papadimas.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί επί του παρόντος διαγνωστικά κιτ που εισάγονται από διάφορους προμηθευτές στο εξωτερικό.  Το τεστ θα χρησιμοποιεί δείγματα ρινικού επιχρίσματος, ανέφεραν δύο ερευνητές και θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο «στο άμεσο μέλλον». Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το τεστ τους θα έχει ποσοστό ακρίβειας άνω του 90%.

Ερευνητικά κέντρα και τουλάχιστον δύο ελληνικά πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο συμμετέχουν στο έργο, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ανέφεραν. Σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την έρευνα «σπουδαίο έργο».

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι είχαν αναπτύξει επίσης ένα τεστ με «ακρίβεια άνω του 90%», το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει αντισώματα COVID-19, ένα σημάδι ότι κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό.

Διεξήχθη επίσης έρευνα για το πώς τα αντισώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια πιθανή θεραπεία, δήλωσαν.

ΠΗΓΗ; Greek researchers say close to launching own, cheaper COVID-19 test

Πάνω από 550.000 οι νεκροί από κορωναϊό παγκοσμίως: Τουλάχιστον 12 εκατ. κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: