Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την Αγία Σοφία: Ξεπέρασε τα όρια, γράφει η “Χουριέτ”

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος ξεπέρασε τα όρια» η εφημερίδα «Χουριέτ» σήμερα δίνει συνέχεια στις έντονες επικρίσεις που προκάλεσαν στην Τουρκία οι δηλώσεις Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία.

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Μαρία Ζαχαράκη στο ethnos.gr, δίνει έμφαση στην έκφραση του Αρχιεπισκόπου της Ελλάδας ότι «η Τουρκία δεν θα τολμήσει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί», ενώ αναφέρεται και στη γενικότερη αντιδραστική στάση της Ελλάδας απέναντι στο θέμα, ακόμη και με διοργάνωση ειδικών λειτουργιών-δεήσεων στην Πάτρα για να μη γίνει η Αγία Σοφία τζαμί.

Η πολιτική συγκυρία ευνοεί τη μετατροπή

Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα «Χουριέτ», του γνωστού δημοσιογράφου με πηγές μέσα από το προεδρικό, Αμπντουλκαντίρ Σελβί, εκτιμά ότι την απόφαση για τη μετατροπή ενδέχεται να την πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας, διαφορετικά θα προκληθεί αντιπαράθεση στην Τουρκία, αν παραπεμφθεί στην εκτελεστική εξουσία, προκαταβάλλοντας έτσι το σκεπτικό των δικαστών.

Ο ίδιος αρθρογράφος δεν αποκλείει πάντως οι 5 δικαστές του ΣτΕ (πρόεδρος και 4 μέλη) να παραπέμψουν το ζήτημα σε άλλο τμήμα του δικαστηρίου, πιο αρμόδιο να εξετάσει την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε ειδήσεις για όλο τον ΚΟΣΜΟ

Η Süddeutsche Zeitung κατακεραυνώνει τον Ερντογάν: Δεν ικανοποιείται με τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: