Επιμένει στην αρπαγή του κυπριακού πλούτου ο Ερντογάν: Νοιάζεται δήθεν για την ασφάλεια στο νησί

File Photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. EPA, STR




Η κλοπή του φυσικού πλούτου της Κύπρου και η Λιβύη κυριάρχησαν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.

Στη συνεδρίαση, υπογραμμίστηκε ότι δε θα επιτραπούν με κανέναν τρόπο απόπειρες που μπορεί να βλάψουν το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας στο νησί από μέρους χωρών και δρώντων που αγνοούν την παρουσία και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, τονίζεται η ισχυρή αποφασιστικότητά της χώρας στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων, της συνάφειας και των συμφερόντων μας στην Ανατολική Μεσόγειο, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, υπό την Προεδρία του Recep Tayyip Erdoğan, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και στρατιωτικών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας σχετική ανακοίνωση έξι σημείων, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

# 1. Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με επιτυχία εκτός και εντός συνόρων εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, που απειλούν την εθνική μας ενότητα και επιβίωση, και κυρίως εναντίον των PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ και DEAŞ.

2. Σημειώθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στα τρομοκρατικά στοιχεία εκτός των συνόρων, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμβάσεις, και ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών χωρών.

Σημειώθηκε ότι εκφράζεται η ελπίδα ότι όσοι παίρνουν θέση υπέρ των τρομοκρατικών οργανώσεων και καθεστώτων, που έχουν χάσει τη νομιμότητά τους, αντί να σέβονται και να στηρίζουν την ευαισθησία που δείχνει η χώρα μας στο θέμα της ασφάλειας, θα κατανοήσουν το συντομότερο δυνατό με ποιον τρόπο έχουν υποθηκεύσει το μέλλον τους με αυτές τις συμπεριφορές.

3. Συζητήθηκαν οι καταδικασμένες σε αποτυχία απόπειρες τρίτων μερών, τα οποία οραματίζονται να επωφεληθούν μαζί με τους πραξικοπηματίες, εκμεταλλευόμενα την αναταραχή στη χώρα, σε αντίθεση με τη στήριξη που εμείς παρέχουμε στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία καταβάλλει προσπάθειες στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ειρήνης, σταθερότητας και ηρεμίας στη Λιβύη, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ότι η χώρα μας δε θα διστάσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα και να συνεχίσει να λαμβάνει θέση υπέρ του λαού της Λιβύης ενάντια σε κάθε είδους εκφοβισμό.

4. Υπογραμμίστηκε ότι δε θα επιτραπούν με κανέναν τρόπο απόπειρες που μπορεί να βλάψουν το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας στο νησί από μέρους χωρών και δρώντων που αγνοούν την παρουσία και τα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας στην Κύπρο, τονίζεται η ισχυρή αποφασιστικότητά μας στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων, της συνάφειας και των συμφερόντων μας στην Ανατολική Μεσόγειο, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

5. Καταδικάστηκε έντονα η επιθετικότητα της Αρμενίας, η οποία συνεχίζει εδώ και χρόνια την παράνομη κατοχή στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, επιθετικότητα που καταστρέφει την ειρήνη και παραβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίστηκε ότι η Αρμενία πρέπει να σταματήσει την επιθετική στάση της και να εγκαταλείψει τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, που κρατάει υπό την κατοχή της, ότι το τουρκικό έθνος θα στηρίξει κάθε είδους απόφαση που θα λάβει το αδελφό Αζερμπαϊτζάν στη δίκαιη υπόθεσή του.

6. Υπογραμμίστηκε ότι ο πολιτικός και οικονομικός συσχετισμός δυνάμεων στον κόσμο εισήλθε σε μία διαδικασία ανοικοδόμησης και σε αυτό το πλαίσιο επισημάνθηκε η σημασία της δημιουργίας αναγκαίων μηχανισμών, ώστε η Τουρκία να κάνει μία ισχυρή προετοιμασία σε κάθε πεδίο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Απειλεί τον Χαφτάρ, προειδοποιεί την Αίγυπτο ο Ερντογάν: Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: