Επιδεινώνεται η πανδημία στη Σερβία: 344 νέα κρούσματα σε μια μέρα και 13 θάνατοι

File photo: Νοσηλευτικό προσωπικό μεταφέρει κρούσμα Covid-19 σε νοσοκομείο αναφοράς στο Ούτσιτσε της Σερβίας. EPA/DRAGAN KARADAREVIC




Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 344 νέα κρούσματα κορωναϊού, ενώ κατέληξαν 13 ασθενείς.

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 έφτασε τους 418 και τα κρούσματα, συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας τα 18.983.

Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωναϊό νοσηλεύονται περίπου 4500 ασθενείς εκ των οποίων οι 170 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των ασθενών ανήκει στις ηλικίες μεταξύ των 30 και 50 ετών ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ απευθύνοντας έκκληση στους νέους ανθρώπους, που βρίσκονται στις δημιουργικότερες ηλικίες, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας και να μην αψηφούν τον κίνδυνο.

Ο κ. Λόντσαρ ανέφερε επίσης ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί στα όρια αντοχής, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και το γεγονός ότι 570 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό.

Στο σύστημα των «Covid νοσοκομείων» στο Βελιγράδι εντάχθηκε σήμερα και η κλινική ρευματολογικών παθήσεων ως έκτο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα που μπαίνει στην μάχη κατά του κορωναϊού. Ασφυκτική πίεση δέχεται και το σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με δεδομένο ότι όλα τα εξωτερικά ιατρεία στη Σερβία λειτουργούν και ως ιατρεία για τον κορωναϊό.

Μόνο στο Βελιγράδι, όπως ανακοινώθηκε, παρουσιάζονται καθημερινά στα κατά τόπους ιατρεία περισσότερα από τρεις χιλιάδες άτομα με ύποπτα συμπτώματα, υποβάλλονται σε εξετάσεις και κάνουν το τεστ για τον κορωναϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Ν. Πέλπα
Βελιγράδι, Σερβία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο κορωναϊός είναι εδώ, λέει ο Μόσιαλος: Φοράτε όλοι μάσκες, δεν αντέχουμε νέο lock down

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: