Εντολή διατήρησης του γενικού συναγερμού στις Ένοπλες Δυνάμεις: Σε ανάπτυξη ο Στόλος

Οι Ελληνικές φρεγάτες σαρώνουν συνεχώς το Αιγαίο, και βρίσκονται πάντα στην καρδιά των τουρκικών προκλήσεων. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

-Εν αναμονή των προθέσεων της κατοχικής Τουρκίας
-Η Άγκυρα κατάλαβε το μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Στάση αναμονής για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο από τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες περιμένουν την προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, δηλαδή τον απόπλου του ερευνητικού σκάφους από την Αττάλεια.

Το γεγονός πάντως ότι οι ένοπλες δυνάμεις αμέσως αναπτύχθηκαν σε καίρια σημεία και το Πολεμικό Ναυτικό βρέθηκε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, λαμβάνοντας θέσεις στις καυτές περιοχές, έχει κάνει την Άγκυρα να ζυγίζει την οποία κίνηση είχε δηλώσει ότι θα έκανε.

Οι επόμενες ώρες και ημέρες θεωρούνται κρίσιμες όπως τονίζουν ανώτατοι Αξιωματικοί. Η ανάπτυξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει ίδια, με αυξημένη την παρουσία της σε πολλά σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Μέσα από τις παρατηρήσεις που μπορεί να κάνει η Τουρκία, συνειδητοποιεί ότι σε επίπεδο Ελληνικού Επιτελείου και στρατεύματος, κανείς δεν αστειεύεται και όλες οι προπαρασκευάστηκες ενέργειες που έγιναν, είναι για πλήρη αποτροπή οπουδήποτε. Είτε στον Έβρο είτε στα νησιά είτε στη Μεσόγειο. κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πολλά μάλιστα από τα όπλα της Αθήνας που βρίσκονται στα μετόπισθεν, δηλαδή στις φωλιές των «γερακιών» της ΠΑ, είναι ερωτηματικό για τους Επιτελείς της Άγκυρας οι οποίοι είναι σίγουροι για ένα μόνο, την Ελληνική αεροπορική υπεροχή και το επιθετικό πνεύμα των Ελλήνων αεροπόρων.

Η κυνική «φωνή» του Ταγίπ…

Πάντως πριν καν αποπλεύσει το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, η «φωνή του Ταγίπ Ερντογάν», Ιμπραήμ Καλίν, ομολογεί κυνικά πως ότι πράττει η Τουρκία, το κάνει ώστε να σύρει την Ελλάδα σ έναν εκβιαστικό διάλογο. Μέσω αυτής της «ομολογίας», η Άγκυρα δείχνει την πάγια πρόθεση της αλλά και την αμηχανία, ύστερα από τις αποφασιστικές κινήσεις των ΕΔ.

Η γείτονα ζυγίζει πολύ βασικό, πως η Αθήνα απέστειλε το μήνυμα ότι η οποία συζήτηση γίνει, θα είναι αποκλειστικά και μόνο για ένα θέμα και όχι για ένα «σεντόνι» αξιώσεων που επιζητεί η Τουρκία. Αυτό το «ένα» την υφαλοκρηπίδα δηλαδή την διασφαλίζουν οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι ίδιες απομακρύνουν τις παράλογες αξιώσεις. Άλλωστε στην διπλωματία τα πάντα όταν τεθούν σ ένα τραπέζι είναι υπό αμφισβήτηση και διαπραγμάτευση. Με τις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στην διπλωματική φαρέτρα μπορεί η διπλωματία να συζητήσει κάτω από άλλη βάση κι αυτό πράττει τούτες τις ώρες το Επιτελείο!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Διαβάστε ΕΔΩ Γνώμες – Απόψεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Έγινε μπλε το Αιγαίο απ’ άκρη σ’ άκρη: Κινήσεις αποτροπής από την Ελλάδα που απορρίπτει τα τετελεσμένα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: