Εντελώς γελοίος ο Οκτάι: Μίλησε για γενοκτονία σε Κύπρο, Κρήτη, κόκκινη γραμμή για Τουρκία η στρατικοποίηση νησιών

File Photo: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Για γενοκτονία μουσουλμάνων στην Κρήτη και την Κύπρο έκανε λόγο ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, μιλώντας παράλληλα για παιχνίδια της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι εδώ και 100 χρόνια παίζεται ένα παιχνίδι στο Αιγαίο.

Ο Φουάτ Οκτάι ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είναι ένα μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ελλάδα και την Κύπρο εξουδετερώθηκε μέσω γενοκτονίας. «Κατά τη διαδικασία της προσάρτησης (της Κρήτης) στην Ελλάδα έγιναν πολλά παράνομα παιχνίδια. Επομένως κι εκεί υπάρχουν θέματα για τα οποία πρέπει να συζητήσουμε», ανέφερε. «Αν κοιτάξετε στα ελληνικά νησιά, βλέπετε καθαρά τί κάνουν», υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι και στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία στην ηπειρωτική χώρα.

«Το ίδιο είναι και τα παιχνίδια στην Κρήτη και την Κύπρο. Αν κοιτάξετε στην Κύπρο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν γίνεται τίποτα κανονικό. Στην Κρήτη έχει εξαλειφθεί η παρουσία των Τούρκων μουσουλμάνων. Αν θέλουν να δουν γενοκτονία, ας κοιτάξουν στην Κρήτη.

Αν θέλουν να δουν γενοκτονία, ας κοιτάξουν στην Κύπρο από το 1960 και μετά. Η Τουρκία είδε ότι παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία χάρη στον πρόεδρό μας είναι να σκίσει αυτό τον χάρτη, ο οποίος άλλωστε δεν ισχύει και να τον πετάξει.

Η υπογραφή της συμφωνίας μας με τη Λιβύη είναι το ντε φάκτο σκίσιμο αυτού του χάρτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία σήμερα έχει γίνει μια περιφερειακή δύναμη. Επομένως είναι προφανές πως ό,τι παιχνίδι και να προσπαθήσουν να παίξουν στη Μεσόγειο δεν θα πετύχει».

Βάσει αυτού του παιχνιδιού, σύμφωνα με τον Φουάτ Οκτάι, «αν κάποιος θέλει να φύγει από τη Μερσίνα, δεν μπορεί να πάει από τη Μεσόγειο στην Αντιόχεια για παράδειγμα. Θα πρέπει να πάει από τη Συρία γύρω γύρω. Θα βγει από τον Λίβανο, από την Αίγυπτο, από το Ισραήλ, αν μπορεί να το κάνει βέβαια. Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να πει ναι σε κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Οι κόκκινες γραμμές της Τουρκίας

Ο Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να περιοριστεί στην ηπειρωτική χώρα, η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να κοπεί η αναπνοή της. Αν κάποιος προσπαθήσει να το κάνει αυτό θα κοπεί η δική του η ανάσα. Θα φτάσει σε σημείο να μην μπορεί εκείνος να πάρει ανάσα.

Επομένως η Μεσόγειος είναι η Γαλάζια Πατρίδα μας και η Γαλάζια Πατρίδα μας είναι η κόκκινη γραμμή μας. Αν κοιτάξετε στις κόκκινες γραμμές μας υπάρχει η Κύπρος.

Λύση που δεν βασίζεται στη πολιτική και κυρίαρχη ισότητα ή τη δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου, αποτελεί κόκκινη γραμμή μας. Και τα δικαιώματα που απορρέουν από τις συμφωνίες που σύναψε η Τουρκία με την ΤΔΒΚ είναι κόκκινες γραμμές μας. Μια άλλη κόκκινη γραμμή μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη για την ΑΟΖ.

Και η γραμμή που δημιουργήσαμε εκεί είναι κόκκινη γραμμή μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μα ποτέ να παραβιαστεί», δήλωσε εμφαντικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας και μία ακόμη «κόκκινη γραμμή» στο Αιγαίο.

Απαράδεκτη η στρατικοποίηση των νησιών – Νομικές διαδικασίες

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες σχετικά με την παραβίαση και μίας άλλης κόκκινης γραμμής που έχει χαράξει η Τουρκία στο Αιγαίο. «Αφορά στην αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, η οποία απορρέει από τις συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν από 100 χρόνια.

Δηλαδή αν κοιτάξουμε, αντίθετα με τις συμφωνίες, τα νησιά του Αιγαίου έχουν εξοπλιστεί. Αυτό είναι απαράδεκτο για την Τουρκία. Ό,τι χρειαστεί γι’ αυτό θα γίνει. Άλλωστε αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει και νομικές διαδικασίες», είπε.

Η Γαλλία είναι το παιχνιδάκι της Ελλάδας

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Γαλλία ότι επιδιώκει αδιανόητα παιχνίδια και έχει γίνει το παιχνιδάκι της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. «Η Αίγυπτος έχει γίνει το παιχνίδι άλλων χωρών. Είναι το παιχνίδι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ρωσίας.

Η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα που δεν γνωρίζει σε ποια γεωγραφική περιοχή ανήκει. Η Γαλλία έχει μπερδέψει και την Ε.Ε.», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θέλει να αυξήσει το επίπεδο της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι πεδίο μάχης. Αν κινηθούμε μαζί στην ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να αυξηθεί η ευημερία, μπορεί να μοιραστεί ο φυσικός πλούτος που θα βγει από εκεί. Αφήστε τα τεχνάσματα, παρακαλώ. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που δεν μπορεί κάποιος να διαπραγματευτεί μαζί της. Θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε στη βάση του win-win. Η Τουρκία έχει κάνει σαφή αυτή τη θέση της σε όλο τον κόσμο», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Πηγή: ethnos.gr

 

Προκλητικός Τσαβούσογλου για Αγία Σοφία: Θέμα κυριαρχίας της Τουρκίας-Να γίνει αποδεκτό από την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: