Ένατο σερί «σκουντέτο» για τη Γιουβέντους: Δεν ήταν μία… βόλτα στο πάρκο, λέει ο Σάρι [video]

Οι οπαδοί της Γιουβέντους γιορτάζουν αφού κέρδισαν τον τίτλο της Serie A (Scudetto) για ένατη συνεχόμενη σεζόν στο Τορίνο της Ιταλίας, 26 Ιουλίου 2020. EPA/TINO ROMANO




Το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα της Serie A και 36ο της Ιστορίας της εξασφάλισε και μαθηματικά η Γιουβέντους, δύο «στροφές» πριν την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε 2-0 της Σαμπντόρια στο Τορίνο, για την 36η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίγει το… δρόμο στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και τον Μπερναρντέσκι για «γράφει» στο 67΄ το τελικό σκορ.

Πλέον η Γιουβέντους εξασφάλισε ένα +7 στην κορυφή της κατάταξης από τη δεύτερη Ιντερ, διαφορά που δεν καλύπτεται στις εναπομείνασες αγωνιστικές, ενώ χάρισε στον προπονητή της, Μαουρίτσιο Σάρι, το πρώτο πρωτάθλημα Ιταλίας της καριέρας του.

Ο Ρονάλτο, ο οποίος συμπλήρωσε τα 31 γκολ στην εφετινή Serie Α, είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ της Γιουβέντους, όταν το σουτ του στο 67΄ αποκρούστηκε από τον Αουντέρο, με τον Μπερναρντέσκι να παίρνει το «ριμπάουντ» και να διαμορφώνει το 2-0. Ωστόσο, ο Πορτογάλος σταρ έχασε στο 89΄ την ευκαιρία να γράψει και πάλι το όνομα του στους σκόρερ της αναμέτρησης, όταν αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Σάντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το αποψινό επίτευγμα της, η Γιουβέντους έγινε η πρώτη ομάδα που πανηγυρίζει εννέα διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήτριας στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία).

Σάρι:«Κάθε χρόνο και πιο περίπλοκο, δεν ήταν μία… βόλτα στο πάρκο»

Τυπική διαδικασία δείχνει η κατάκτηση της Serie A για την Γιουβέντους την τελευταία δεκαετία, με εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα, ωστόσο, ο προπονητής της «Γηραιάς Κυρίας», Μαουρίτσιο Σάρι, είπε ότι δεν ήταν τίποτα παρά απλό.
Ο Σάρι, τον πρώτο χρόνο του στον σύλλογο, ομολόγησε ότι χρειάστηκε σκληρή δουλειά για να προσαρμοστεί η ομάδα στο στυλ παιχνιδιού του, ειδικά με τόσα πολλά ξεχωριστά ταλέντα στην ομάδα.
«Η νίκη είναι δύσκολη και κάθε χρόνο γίνεται πιο περίπλοκη», δήλωσε ο Σάρι μετά τη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί της Σαμπντόρια.
«Το να θεωρείς κάτι δεδομένο στον αθλητισμό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις και γι αυτό το γκρουπ σίγουρα δεν ήταν μια βόλτα στο πάρκο. Πρέπει να μπεις και να αλλάζεις αργά τα πράγματα που σου αρέσουν λιγότερο. Δεν είναι απλό να μπαίνεις σε ένα σύλλογο που έχει κερδίσει για οκτώ χρόνια και να αλλάξεις πράγματα, αυτό δεν θα ήταν έξυπνο», είπε.
«Ωστόσο, καθώς περνούσαν οι μήνες, γνώρισα τους ανθρώπους που προπονούσα, όχι μόνο σαν επαγγελματίες. Υπάρχουν στιγμές συζήτησης και αντιπαράθεσης σε κάθε αποδυτήρια, νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Απλώς πρέπει να το αντιμετωπίσεις , όσο περισσότερο το κάνεις αυτό, τόσο περισσότερα προβλήματα λύνεις.»
Ο Σάρι είπε ότι η διακοπή λόγω του κοροναϊού, η οποία σταμάτησε τη σεζόν για τρεις μήνες, είχε επίσης επηρεάσει την ομάδα του, καθώς κατάφερε να κερδίσει μόνο δύο από τα έξι τελευταία παιχνίδια της.
«Πριν από την καραντίνα , παρουσιάσαμε μια αίσθηση μεγάλης τάξης και σταθερότητας που στη συνέχεια χάσαμε λίγο», τόνισε. «Είδα πολλές ομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που έχασαν την εστίασή τους, οπότε ίσως ήταν ένα γενικό ζήτημα που όλοι είχαμε μετά από τόσο μεγάλο διάλειμμα.»

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Μίλαν-Αταλάντα 1-1
(14′ Τσαλχάνογλου-36′ Ζαπάτα)
Μπρέσια-Πάρμα 1-2
(62′ Ντεσένα – 59′ Νταρμιάν, 81′ Κουλουσέφκι)
Τζένοα-Ιντερ 0-3
(34′, 90’+3′ Λουκάκου, 83′ Σάντσες)
Νάπολι-Σασουόλο 2-0
(8′ Χισάι, 90’+3 Άλαν)
Μπολόνια-Λέτσε 3-2
(2′ Παλάσιο, 5′ Σοριάνο, 90’+3′ Μπάροου – 45’+2′ Μανκόσου, 66′ Φάλκο)
Ρόμα-Φιορεντίνα 2-1
(45′ πέν., 87′ πέν. Βερετού – 54′ Μιλένκοβιτς)
Βερόνα-Λάτσιο 1-5
(38′ πέν. Άμραμπατ – 45’+5′ πέν., 83′, 90’+4′ πέν. Ιμόμπιλε, 56′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 62′ Κορέα)
ΣΠΑΛ-Τορίνο 1-1
(80′ Ντ’ Αλεσάντρο – 57′ Βέρντι)
Κάλιαρι-Ουντινέζε 0-1
(3′ Οκάκα)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια 2-0
(45+7′ Ρονάλντο, 67′ Μπερναρντέσκι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Γιουβέντους 83 –Champions League–
Ίντερ 76 –Champions League–
Αταλάντα 75 –Champions League–
Λάτσιο 75 –Champions League–
Ρόμα 64 –Europa League–
Μίλαν 60 –Europa League–
Νάπολι 59 –Europa League–
Σασουόλο 48
Βερόνα 46
Μπολόνια 46
Πάρμα 46
Φιορεντίνα 43
Ουντινέζε 42
Κάλιαρι 42
Σαμπντόρια 41
Τορίνο 39
Τζένοα 36
Λέτσε 32
Μπρέσια 24 –Υποβιβάστηκε–
ΣΠΑΛ 20 –Υποβιβάστηκε–

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τορίνο, Ιταλία

Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί ακριβώς ο τραυματισμός του Μανωλά: Αμφίβολος για Μπαρτσελόνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: