Εμμονικός ο Ερντογάν: Έστησε σόου έξω απ’ την Αγιά Σοφιά για την επέτειο του πραξικοπήματος [video]

FILE PHOTO: Σκηνή απ’ το προκλητικό σόου που έστησε μπροστά στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν για την επέτειο του πραξιοπήματος. EPA, ERDEM SAHIN




Ακόμη και την επέτειο απ’ το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 εναντίον του κατάφερε να συνδέσει ο Ερντογάν με την Αγιά Σοφιά.

Για λόγους που μόνο η Αγκυρα κατανοεί επελέγη ο υπαίθριος χώρος μπροστά στην Αγία Σοφία για μια εκδήλωση που αφορά στο να εμφανιστεί πανίσχυρη η κυβέρνηση Ερντογάν η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια επιδίδεται σε μαζική εξόντωση όσων κατηγορεί ότι μετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Εκατοντάδες νέοι ντυμένοι στα κόκκινα και μαύρα πραγματοποίησαν μπροστά στον ναό της Αγιά Σοφιάς εκτέλεσαν χορογραφίες σχηματίζοντας τα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας ή παραστάσεις που θέλουν να επιδείξουν την ισχύ του καθεστώτος, όπως σφιγμένες γροθιές κλπ.

Το σόου έρχεται ελάχιστες μέρες μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει τον ναό σε τζαμί κι ελάχιστες ώρες αφότου αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες απ’ την Αγιά Σοφιά που την χαρακτήριζαν ως μουσείο.

Δείτε το βίντεο από το προκλητικό σόου:

HJ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ολοκληρώνουν την ιεροσυλία στην Αγιά Σοφιά: Αποκαθηλώνουν και την πινακίδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: