Έλληνας φυσικός ανάμεσα στους νικητές του πρώτου βραβείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, καθηγητής Φυσικής του βρετανικού πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Οι καθηγητές Άννα Ντέιβις από το Trinity College του Δουβλίνου, της Ιρλανδίας, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Ερικ Βαν Σεμπίλ από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Ολλανδία,

είναι οι πρώτοι νικητές του “ERC Public Engagement with Research Awards 2020”, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

  • Πρόκειται για το πρώτο βραβείο το είδος του, το οποίο ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) και απονέμεται σε επιστημονες που εμπνέουν το κοινό με την έρευνά τους, με αποτελεσματικούς και πρωτότυπους τρόπους, πέρα ​​από την επιστημονική κοινότητα.

Το Βραβείο 2020 έχει τρεις κατηγορίες: Public Outreach, Press and Media Relations και Online και Social Media. Οι διαγωνιζόμενοι υπέβαλαν 138 συμμετοχές σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο οποίος άνοιξε στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 και έκλεισε στις 10 Ιανουαρίου 2020. Η κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελείται από διάσημους ερευνητές, επιστήμονες, επιστημονικούς δημοσιογράφους και επιστήμονες. Οι νικητές λαμβάνουν ένα τρόπαιο και μια προσαρμοσμένη εκπαιδευτική συνεδρία επικοινωνίας. Επιπλέον, οι νικητήριες συμμετοχές θα εμφανίζονται εμφανώς στα κανάλια επικοινωνίας του ERC, διευρύνοντας την προβολή της έρευνας των επιτυχόντων.

Ακολούθως η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση της οδηγίας για την ασφάλεια των δικτύων και των συστημάτων πληροφοριών (οδηγία ΝΑΚ). Η δημόσια διαβούλευση που στοχεύει στη συλλογή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή της και σχετικά με τον αντίκτυπο των πιθανών μελλοντικών αλλαγών.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι από την έκδοσή της, η οδηγία ΝΑΚ εξασφάλισε ότι τα κράτη μέλη είναι καλύτερα προετοιμασμένα για συμβάντα στον κυβερνοχώρο και έχουν αυξήσει τη συνεργασία τους μέσω της ομάδας συνεργασίας ΝΑΚ. Υποχρεώνει τις εταιρείες που παρέχουν βασικές υπηρεσίες σε ζωτικούς τομείς, δηλαδή στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών, των χρηματοοικονομικών υποδομών, της υγείας, της παροχής νερού και της διανομής και της ψηφιακής υποδομής, καθώς και βασικούς παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών, όπως μηχανές αναζήτησης, υπηρεσίες cloud computing ή online αγορών, για την προστασία των συστημάτων τεχνολογίας των πληροφοριών τους και την αναφορά σημαντικών περιστατικών στις εθνικές αρχές. Η διαβούλευση, η οποία θα είναι ανοιχτή έως τις 2 Οκτωβρίου 2020.

Επιπλέον, η Κομισιόν μαζί με την πρωτοβουλία Women4Cyber ​​του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (ECSO) ξεκίνησαν το πρώτο διαδικτυακό μητρώο ευρωπαίων γυναικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας που θα συνδέσει ομάδες εμπειρογνωμόνων, επιχειρήσεις και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με ταλέντα στον τομέα. Το μητρώο είναι μια ανοιχτή, φιλική προς το χρήστη βάση δεδομένων για γυναίκες που έχουν εμπειρία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για επαγγελματίες στον κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη και τη σχετική έλλειψη ταλέντων στον τομέα.

Τέλος η Κομισιόν ενέκρινε το αίτημα να συμπεριληφθεί το ιταλικό “Pecorino del Monte Poro” στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ). Το “Pecorino del Monte Poro” είναι ένα τυρί πρόβειου γάλακτος από την Καλαβρία, στη νότια Ιταλία. Λαμβάνεται από ωμό και πλήρες πρόβειο γάλα. Τα αρώματά του από αγριολούλουδα, μεσογειακούς θάμνους και σανό προέρχονται από βοσκότοπους του Monte Poro.. Αυτοί οι θάμνοι και τα φυτικά αποστάγματα δίνουν στο προϊόν αυτά τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν από άλλα τυριά από πρόβειο γάλα. Αυτή η νέα ονομασία θα ενταχθεί σε περισσότερα από 1.480 ήδη προστατευόμενα γεωργικά προϊόντα, η λίστα των οποίων είναι διαθέσιμη στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ισμαήλ Καντεμίρ: Ο άνθρωπος πίσω απ’ την ολέθρια απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: