Εκλογικό “θρίλερ” στα Σκόπια: Ισχνό προβάδισμα του κόμματος Ζάεφ έναντι του VMRO-DPMNE

Ο ηγέτης του κόμματος SDSM, Ζόραν Ζάεφ ψηφίζει μαζί με τη σύζυγό του, Ζορίκα στις βουλευτικές εκλογές των Σκοπίων, στην πόλη Strumica. EPA, GEORGI LICOVSKI




Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του πρώην πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προηγείται με πολύ μικρή διαφορά έναντι του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βόρεια Μακεδονία, με βάση τα μέχρι τώρα, ακόμη μερικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε πριν από λίγο η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, με την ενσωμάτωση στο 70% των εκλογικών τμημάτων, το SDSM συγκεντρώνει το 36,78% των καταμετρημένων ψήφων, ενώ το VMRO-DPMNE το 35,75%.

Μεταξύ των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, προηγείται το συγκυβερνών DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 10,31%. Ακολουθεί η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για τους Αλβανούς» του Ζιγιαντίν Σέλα με ποσοστό 8,31%.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων γίνεται με προβλήματα, καθώς νωρίτερα είχε διακοπεί η λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής.

Η χθεσινή ψηφοφορία πάντως εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς προβλήματα. Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανήλθε στο 51%.

Πληροφορίες από:
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, North Macedonia

Εμμονικός ο Ερντογάν: Έστησε σόου έξω απ’ την Αγιά Σοφιά για την επέτειο του πραξικοπήματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: