Δυναμικό παρόν Ελλάδας – Κύπρου με κοινή άσκηση έρευνας – διάσωσης

File photo: Φρεγάτα και εξειδικευμένοι διασώστες συμμετέχουν στην άσκηση Έρευνας και Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε, εντός της θαλάσσιας περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού και των δύο χωρών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR




Κοινή άσκηση έρευνας – διάσωσης Κύπρου – Eλλάδας πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συμμετείχαν η ελληνική φρεγάτα “ΚΑΝΑΡΗΣ”, ελικόπτερο της 460ης μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξειδικευμένοι νοσηλευτές της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας καθώς και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue – SAR, καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μονάδες του Π.Ν. ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: