Δεν θα λειτουργήσει κανονικά το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτά ο γιος του Τραμπ: Πιέζει για να ανοίξει

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζει το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας στους αθλητές του Ολυμπιακού στίβου στην Μπλε Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον. EPA, SAMUEL CORUM




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγάγει σε προτεραιότητά του το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτά ο μικρότερος γιος του ανακοίνωσε σήμερα ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά ή χωρίς την παρουσία όλων των μαθητών σε κάθε τάξη.

Το Επισκοπικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στα προάστια της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ότι ακόμη εξετάζει αν, μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών, τα μαθήματα θα συνεχιστούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως ή αν θα εφαρμοστεί ένα «υβριδικό» σύστημα με βάση το οποίο θα δέχεται καθημερινά περιορισμένο αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο διευθυντής του σχολείου, Ρόμπερτ Κοσάσκι, είπε ότι θα ληφθεί απόφαση μετά τις 10 Αυγούστου, αλλά θα τηρηθούν οι συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Σε αυτό το ιδιωτικό σχολείο φοιτά ο Μπάρον Τραμπ, 14 ετών, το πέμπτο παιδί του προέδρου και μοναχογιός της πρώτης κυρίας, Μελάνια.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία των μαθητών έχει πάρει πολιτικές διαστάσεις στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα περικόψει την ομοσπονδιακή επιχορήγηση στα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν όπως συνήθως.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: