Δεν σταμάτησε να παίζει με τη φωτιά η Τουρκία: Απλά φορά ξανά το “καλό προσωπείο”…

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε πλήρη ετοιμότητα να πλήξει οποιονδήποτε εισβολέα. Φωτογραφία, πηγή, Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

«Μπλοφάρει» για μία ακόμη φορά η Άγκυρα;
Με το πλωτό τείχος πυγμής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Όσο διαρκούν τα «παιχνίδια νεύρων» από την Τουρκία που φορά το καλό της προσωπείο τις τελευταίες ώρες, τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραμένουν αν όχι σε κόκκινο συναγερμό, σίγουρα σε αυξημένη ετοιμότητα για την αποτροπή οποιασδήποτε παραβατικής ενέργειας.

Η οπισθοχώρηση(;) μέρους του Τουρκικού στόλου σε ναυαστάθμους, το μόνο που κάνει είναι να ξεκουράζει λίγες ώρες περισσότερο τα στελέχη των Ε.Δ., αλλά να διατηρεί τις ομάδες άμεσης ετοιμότητας εντός των μονάδων.

Η αποχώρηση μέρους των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας από το νοτιοανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους μπορεί να θεωρηθεί ως μια «τακτική ευκαιρίας» για να ρίξει ευθύνες στην Ελλάδα, αφού πρώτα το Oruc Reis φτάσει στην περιοχή της navtex κι εκεί θα συναντήσει την Ελληνική δύναμη που παραμένει άγρυπνος υπερασπιστής των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η Άγκυρα θα βρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατηγορήσει την Αθήνα για κλιμάκωση, εφόσον βέβαια το σεισμογραφικό περάσει με απλωμένα τα καλώδια εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για την Τουρκία αυτή είναι μια ευκαιρία, ακόμη και επεισοδείου. Για την Ελλάδα είναι μονόδρομος να υπερασπιστεί την κυριαρχία της!

  • Προετοιμασίες απόπλου για το Oruc Reis

Όλες οι πληροφορίες που περιέρχονται στο Επιτελείο κάνουν λόγο για σκηνικό προετοιμασίας στον κόλπο της Αττάλειας, με το ερευνητικό να κινείται για λίγο προς τ’ ανοιχτά και στη συνέχεια να επιστρέφει στον προβλήτα. Δίπλα του έχει τα βοηθητικά σκάφη ενώ στο λιμάνι εδώ και λίγες ημέρες έχουν φτάσει πολεμικά πλοία της Τουρκίας όπου και παραμένουν στην περιοχή.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν πιθανότατα ο απόπλους του Oruc Reis δεν θα γίνει -χωρίς να αποκλείεται- με «τυμπανοκρουσίες» και με μια μεγάλη αρμάδα να το συνοδεύει. Εκτιμήσεις Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού λένε ότι το ερευνητικό θα ξεκινήσει το 24ωρο ταξίδι του μάλλον μαζί με τα βοηθητικά και δυο φρεγάτες να επιτηρούν από απόσταση. Το βέβαιο είναι πως μέχρι τις 2 Αυγούστου το «ερευνητικό ταξίδι» θα πραγματοποιηθεί, έστω για τα μάτια του κόσμου!

Το Oruç Reis άρχισε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Οι πάντες στην Τουρκία γνωρίζουν ότι στην επίμαχη περιοχή η Ελληνική παρουσία είναι ισχυρότατη και έτσι θα παραμείνει.
Η μια εκ των Ελληνικών φρεγατών θα αναλάβει τον ρόλο του πλοίου όπου θα ενημερώσει το τουρκικό σεισμογραφικό για τυχόν παραβίαση της υφαλοκρηπίδας ενώ οι Ελληνικές μονάδες θα είναι το πλωτό τείχος.

Και κάπου εκεί πρόκειται να σπεύσει η Τουρκία να κατηγορήσει την Ελλάδα για παρενόχληση και κλιμάκωση της έντασης, ώστε με νομιμοφανή τρόπο να κλιμακώσει η ίδια.

  • Με το πλωτό τείχος πυγμής στην περιοχή

Ωστόσο δεν αποκλείει κανείς ότι το Oruc Reis θα πλεύσει μεν και θα κατεβάσει καλώδια, αλλά εντός της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας, φτάνοντας έως το όριο της Ελληνικής.

Με αυτό τον τρόπο ένα παιχνίδι εντυπώσεων στα νερά της Μεσογείου πιθανότατα να θέλει η Τουρκία Να το πράξει ώστε να ισοφαρίσει την «χασούρα» της κινητοποίησης τόσων πολεμικών πλοίων, ακόμη κι αν ο θησαυρός της παραμείνει για ακόμη μια φορά άνθρακας. Στο εσωτερικό της γείτονος θα ειπωθεί πως η Τουρκία έκανε αυτό που πρέπει αλλά αυτό θα είναι μια ακόμη πειρατική κίνηση στα Κυπριακά νερά.

Συμπερασματικά και προς το παρόν, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν ότι χωρίς να χρειαστεί καν να ακουστεί ούτε ριπή στον αέρα ως προειδοποίηση, έστειλαν το μήνυμα της ετοιμότητας και της αποτρεπτικής ισχύος, γεγονός που κάνει πάντοτε την Τουρκία να ζυγίζει το έως που θα φτάσει το επίπεδο των προκλητικών ενεργειών της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Διαβάστε ΕΔΩ Γνώμες – Απόψεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Το Oruç Reis άρχισε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: