Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου: Η PRODEA στους πρωταγωνιστές της ανάπτυξης στη μετά-Covid εποχή

O Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της PRODEA Investments και Managing Director της INVEL Real Estate




«Η PRODEA, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων ακινήτων στην Ελλάδα, αντιμετώπισε την κρίση ως εφαλτήριο μιας νέας δυναμικής πορείας».

Με αυτή την τοποθέτηση δίνει το στίγμα και τις προθέσεις του ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της PRODEA Investments και Managing Director της INVEL Real Estate.

Με άρθρο του στην Καθημερινή επισημαίνει ότι η εταιρεία έχει απόλυτη επίγνωση των νέων δεδομένων, είναι πλήρως προετοιμασμένη για το επόμενο στάδιο, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν στη συνολική προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δεύτερα υπεγράφη η μεγάλη συμφωνία 50 εκατομμυρίων ευρώ για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου της χώρας, σε ένα επενδυτικό σχήμα με τη συμμετοχή και της PRODEA.

Φωτογραφία PRODEA Investments/DIMAND

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαχριστοφόρου, «η πανδημία του κορωναϊού αναδιαμόρφωσε πολλά δεδομένα στην οικονομία, το «επιχειρείν», αλλά και τη ζωή μας, γενικότερα. Οδήγησε τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, να αναστοχαστούν και να ανακαλύψουν νέες εσωτερικές δυνάμεις για να υπερβούν τις δυσκολίες.

Στην PRODEA και την INVEL δεν αντιμετωπίσαμε την κρίση με τη λογική του business as usual, αλλά του business unusual. Υπήρξαμε από τους πρώτους που συνεισφέραμε στη μεγάλη μάχη των υγειονομικών υπηρεσιών κατά του κορωνοϊού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα που μας δίνει η υψηλή ποιότητα και η διασπορά του χαρτοφυλακίου μας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις εστιασμένες προκλήσεις από την περιορισμένη έκθεσή μας στους κλάδους που επλήγησαν άμεσα, όπως ο τουρισμός και το retail».

Το σημαντικότερο πλέον είναι η επόμενη μέρα, καθώς το τοπίο είναι ακόμα θολό.

«Η γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας σχετίζεται άμεσα με την αβεβαιότητα που συνεχίζει να υπάρχει σε υγειονομικό επίπεδο», επισημαίνει ο κ. Παπαχριστοφόρου.

«Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα της πανδημίας, καταρρίπτοντας αρνητικά στερεότυπα για τις δυνατότητες των Ελλήνων και ενισχύοντας σημαντικά το διεθνές branding της χώρας. Η διεθνής μας εικόνα βγήκε πιο ενισχυμένη, η εσωτερική μας πίστη στις δυνάμεις και τις προοπτικές μας πιο ισχυρή. Η πρόσφατη κρίση ανέδειξε τα θετικά μας στοιχεία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να υπερβούμε τις επιπτώσεις στην οικονομία μας και να επιστρέψουμε σε αναπτυξιακή τροχιά το συντομότερο δυνατόν.

Στην επανεκκίνηση, το real estate αποτελεί βασικό κλειδί, όμως έχει σημασία να ληφθούν οι απαραίτητες πολιτικές στήριξης του κλάδου. Με φορολογικά κίνητρα, διασφάλιση χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες, βέλτιστη αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που δίνουν οι πρόσθετες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τα επενδυτικά εργαλεία για την αξιοποίησή τους. Με έμφαση στα έργα υποδομών τα οποία είχαν μείνει πίσω το προηγούμενο διάστημα της δεκαετούς κρίσης και σήμερα μπορούν να δώσουν μια κρίσιμη ώθηση καθώς προσφέρουν άμεσα θέσεις εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη σε πολλούς κλάδους της οικονομίας».

Και καταλήγει: «Για την PRODEA οι επενδύσεις συνεχίζονται, λαμβάνοντας πιο εμφατικά υπόψιν παραμέτρους που ήδη αποτελούσαν πυλώνες της ανάπτυξής μας, όπως η αειφορία, η επένδυση σε βιοκλιματικά κτήρια γραφείων, η διαμόρφωση υψηλού επιπέδου χώρων εργασίας με δυνατότητα φυσικού αερισμού, αλλά και σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα που πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και στον τομέα της υγειονομικής ασφάλειας».

Εξάλλου, η περίοδος της καραντίνας απέδειξε πως η τηλεργασία είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και αποτελεσματική ως εναλλακτική λύση, όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τη σημασία της ανθρώπινης συνύπαρξης, της εκ του σύνεγγυς συνεργασίας, της διαμόρφωσης εταιρικών συναντιλήψεων που προκύπτουν μέσα από την καθημερινή ώσμωση των ιδεών μας σε ένα εργασιακό περιβάλλον ασφαλές και ποιοτικό.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Το 45χρονο”κουφάρι” του Πύργου του Πειραιά παίρνει ζωή: Υπεγράφη επένδυση 50 εκ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: