Μπάιντεν και Ομπάμα για τον Τραμπ: «Θα μπορούσες να φανταστείς, όταν ήσουν πρόεδρος να έλεγες: ‘Δεν είμαι υπεύθυνος;’»

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπράκ Ομπάμα (Α), με τον Τζο Μπάιντεν. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατακεραύνωσαν σήμερα τον Ρεπουμπλικάνο ένοικο του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ για την διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊού σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σήμερα, καθώς η εκστρατεία Μπάιντεν επιχειρεί να κερδίσει από την αύρα του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εντείνει τις πρωτοβουλίες για να δώσει ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου του, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι δυο άνδρες κάθισαν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά σε απόσταση, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες της εποχής του κορονοϊού. Ανήρτησαν το βίντεο της συνομιλίας τους στους λογαριασμούς τους στο twitter, όπου ο Ομπάμα έχει 120,8 εκατομμύρια ακόλουθους, τους περισσότερους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα μπορούσες να φανταστείς, όταν ήσουν πρόεδρος ότι απλά θα έλεγες: “Δεν είναι δική μου ευθύνη;”», ρώτησε ο Μπάιντεν τον Ομπάμα αναφερόμενος στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην πανδημία.

«Αυτά τα λόγια δεν βγήκαν από τα στόμα μας όταν ήμασταν στην εξουσία», απάντησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Απαντώντας ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ομπάμα και τον Μπάιντεν στο twitter. «Θυμηθείτε, δεν θα ήμουν καν εδώ αν δεν υπήρχαν αυτοί», έγραψε σήμερα. «Έκαναν φρικτή δουλειά!».

Με την παραδοσιακή προεκλογική εκστρατεία να παραμένει σε αδράνεια λόγω της πανδημίας, το βίντεο έδωσε μια αίσθηση για το πώς ο Ομπάμα – που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους – μπορεί να κινηθεί για να δημιουργήσει ενθουσιασμό για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης προσωπικής τους συνάντησης από τότε που ο Μπάιντεν έγινε επί της ουσίας ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, οι δυο τους μίλησαν για την ανάγκη επέκτασης του “Obamacare”, του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης που φέρει την υπογραφή της διακυβέρνησής τους, το οποίο επέκτεινε σε μεγάλο βαθμό την κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης των Αμερικανών.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο την ακύρωση του νόμου.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε οποιονδήποτε θέλει να αφαιρέσει την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων στη μέση μιας μεγάλης κρίσης δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Ομπάμα.

Οι δύο Δημοκρατικοί συζήτησαν επίσης την ικανότητα του Μπάιντεν να έχει ενσυναίσθηση, ένα χαρακτηριστικό που η προεκλογική του ομάδα αντιπαραβάλλει με την στάση του Τραμπ.

«Δεν καταλαβαίνω την αδυναμία του να καταλάβει τι περνούν οι άνθρωποι», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν μπορεί να συσχετιστεί με κανέναν τρόπο».

«Είναι ένδειξη ηγεσίας όταν είσαι πρόθυμος να ακούσεις τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων», σημείωσε ο Ομπάμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ανησυχία στην Ιταλία για τον κορωναϊό: 306 κρούσματα και 10 νεκροί σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: