Άθλια επίθεση εναντίον του Βαρθολομαίου με ψέματα: Ότι θέλει την Αγία Σοφία, ότι ομιλεί ως τον Γκιουλέν!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο
Άρθρο γνώμης (του Yavuz Bahadıroğlu) στην εφημερίδα Yeni Akit με τίτλο « Θέλει ο Πατριάρχης την Αγία Σοφία;» παραθέτει αρχικά τις δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφορικά με την Αγία Σοφία, αναφέροντας πως μπορούν να ερμηνευθούν ως «καλυμμένη απειλή» ή ως «ο συμπολίτης μας Βαρθολομαίο» να μιλά «ως Έλληνας».

Και συνεχίζει «τίθεται το ερώτημα: τι απέγιναν τα εκατοντάδες τζαμιά σε Αθήνα και νησιά;».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιτίθεται με βίαιο λόγο στον κ. Βαρθολομαίο:

“Κύριε Βαρθολομαίε τα εκατομμύρια Χριστιανών σε κάθε ευκαιρία δεν φανερώνουν την εναντίωση τους στο ισλάμ; E πειδή «η Αγία Σοφία είναι μουσείο» αυτό αποτρέπει τη βία πού αντιμετωπίζουν οι δύσμοιροι μουσουλμάνοι;

O Πατριάρχης κάνει επίσης λόγο για «διάλογο μεταξύ λαών και πολιτισμών» και εμείς από κάπου πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις εκφράσεις. Ο περίφημος «διάλογος» που τον έκανε λόγο ύπαρξης το FETÖ (Σ.Σ.: επιχειρεί να συνδέσει τον Πατριάρχη με τον Ιμάμη Γκιουλέν), ακούγεται αυτή την φορά από το στόμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Και αυτό είναι πολύ περίεργο…Να δούμε τι άλλο θα αντικρύσουμε.

Αλλά ας μας συγχωρέσει, η Αγία Σοφία δεν είναι του σημερινού Τούρκου, είναι το κληροδότημα των χθεσινών Τούρκων. Εμείς είμαστε απλά οι φρουροί του κληροδοτήματος και είμαστε εδώ για να διορθωθεί ένα σφάλμα που διαπράχθηκε πριν πολλά χρόνια»

Αναφερόμενος στο διάστημα 1935 (σσ μετατροπή Αγίας Σοφίας σε μουσείο) έως σήμερα, σημειώνει πως πρόκειται για μια «ανούσια παρένθεση» που έχει σχέση με τις τότε συνθήκες, «η οποία πρέπει να κλείσει και να επανέλθει η Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα, η οποία ορίζεται ως ‘Ιδρυμα της Αγίας Σοφίας. Δεν πρέπει να την αφήσουμε δίχως ταυτότητα!.

Το έργο αυτό δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Βαρθολομαίου, ή ακόμη και του δικαστηρίου, είναι δουλειά του Υπουργικού Συμβουλίου», καταλήγει το άρθρο γνώμης.

ΠΗΓΗ: YENI AKIT

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα θεμελιώσει το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι στην Αυστρία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal