Αστείες ψυχολογικές επιχειρήσεις της Τουρκίας απέναντι στις πανίσχυρες «Ρουσσέν» του Πολεμικού Ναυτικού

Οι «φονικοί» αντιπλοϊκοί πύραυλοι Exocet των Ταχέων Σκαφών Κατευθυνόμενων βλημάτων είναι φόβος και τρόμος, με τις ΤΠΚ να είναι αγκιστρωμένες στα δικά τους κρησφύγετα και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Καμία διαφοροποίηση στην εικόνα των δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας
Τι θα κάνει το «Oruc Reis»; Θα τολμήσει να το βγάλει ο Ερντογάν;

Κινήσεις «ψυχολογικών επιχειρήσεων», χωρίς φυσικά να πιάνουν τόπο, φαίνεται πως κάνει η Τουρκία το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος τις κινήσεις που κάνουν στα ανοιχτά του Καστελόριζου, τουρκικά σκάφη. Θέλει να δείξει παρουσία στη συγκεκριμένη περιοχή και μάλιστα εκδίδει και τις γνωστές ναυτικές οδηγίες σε ακόμη μια προσπάθεια αξιώσεων.

Την ίδια ώρα όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ελληνικά πολεμικά πλοία έχουν πάρει τις κατάλληλες θέσεις, ενώ οι δυνάμεις του νησιού παραμένουν σε μέγιστη ετοιμότητα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου η Τουρκία έχει αποστείλει κυρίως Πυραυλακάτους οι οποίες, σύμφωνα με επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού μόνο ανησυχία δεν μπορούν να προκαλέσουν καθώς απέναντι τους έχουν τις ελληνικές «Ρουσσέν», που περισσότερο θυμίζουν με την ισχύ πυρός που διαθέτουν, μικρές φρεγάτες!

Στα νερά της Μεσογείου, οι ελληνικές μονάδες επιφάνειας, κάνουν ήδη επίδειξη σημαίας εκεί ακριβώς που πρέπει να είναι, ενώ η τουρκική φρεγάτα «Yavuz», παρακολουθεί από μακριά.

  • Καμία διαφοροποίηση στην εικόνα των δυνάμεων

Αξιωματικοί πάντως του ελληνικού επιτελείου επιμένουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση στο Αιγαίο.

Μπορεί πολλοί να θέλουν να βλέπουν την «αποκλιμάκωση» που θα επιθυμούσαν, αλλά και οι δυο πλευρές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Νέα τουρκική Navtex: Δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου, επιδιώκει σύγκρουση…

Είναι σίγουρο ότι η Άγκυρα δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να υπάρξει από το Ελληνικό Επιτελείο αυτή η γιγαντιαία επιχείρηση κι αυτό «μούδιασε» τους υπερόπτες Τούρκους αξιωματικούς, αλλά και την πολιτική ηγεσία της γείτονος.

Οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν και αυτές εν πλω, όμως σχεδόν «κολλημένες» στα παράλια τους. Ορισμένες από τις τουρκικές μονάδες επιφανείας, κινούνται γύρο από το ναύσταθμο του Ακσάζ αλλά και στον κόλπο Φατιχγέ.

  • Τι θα κάνει το «Oruc Reis»;

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας φαίνεται πως ετοιμάζεται για τον απόπλου του, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι τελικά θα κάνει έρευνες.

Ακόμη και να φτάσει στην επίμαχη περιοχή της navtex, είναι άλλο να φτάσει κι άλλο το να απλώσει καλώδια.

Μπορεί η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα να επαναλαμβάνει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μετατρέψει την περιοχή σε τουρκική λίμνη, αλλά οι κινήσεις αποτροπής και ισχυρής παρουσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει φέρει τη δεύτερη σκέψη.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού σημειώνουν ότι η Τουρκία ίσως να ποντάρει και σε κάτι ακόμα κι αυτό είναι η κόπωση των πληρωμάτων στα ελληνικά πλοία, διότι αυτή η επιφυλακή δεν είναι τα τέσσερα τελευταία 24ωρα!

Η παραβατική συμπεριφορά της γείτονος σε συνδυασμό με έναν μεγάλο κύκλο προγραμματισμένων ασκήσεων στις Ειδικές Δυνάμεις, τις έχει φέρει πάνω από πέντε μήνες σε γενικό συναγερμό κάτι που είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για Άμυνα-Ενέργεια

Διαβάστε ΕΔΩ Γνώμες – Απόψεις

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Εντολή διατήρησης του γενικού συναγερμού στις Ένοπλες Δυνάμεις: Σε ανάπτυξη ο Στόλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: