Απολύτως απαραίτητη η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τονίζει ο καθηγητής Γώγος

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος. Photo via OPENTV




«Τα μέτρα δεν τηρούνται το θέμα της απόστασης το έχουμε αφήσει πολύ πίσω, υπάρχουν συσσωρεύσεις κόσμου και συγχρωτισμοί παντού, η χρήση μάσκας παντού επίσης δεν τηρείται, ενώ είναι από τα βασικά μέτρα σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα να ξαναφέρει σιγά σιγά την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων». Αυτό τόνισε σήμερα ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο OpenTV.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» εξέφρασε την άποψη πως η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα με τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο κ. Γώγος τόνισε: «Το πράγμα αρχίζει και γίνεται δύσκολο στη χώρα μας όσον αφορά στα εγχώρια κρούσματα, θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και αυτό, ξέρετε, δεν ελέγχεται ούτε με τεστ στα σύνορα, ούτε με κλείσιμο συνόρων στις χώρες, ελέγχεται μόνο με τα μέτρα που πρέπει να παίρνει ο πολίτης».

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια χαλάρωση. Δεν εισακούονται τα μηνύματά μας, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, το ξέρετε, το λέμε κάθε μέρα. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τις διάφορες εστίες που υπάρχουν στη χώρα μας, αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα. Από την άλλη έχουμε και σχετικά καλά δεδομένα από την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, δηλαδή βλέπουμε ότι τα κρούσματα που ανιχνεύονται στα αεροδρόμια δεν είναι άσχημα, είναι αυτά που περιμέναμε. Ελέγχθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Έχουμε όμως τα προβλήματα της συμμόρφωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα», ανέφερε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και opentv
Αθήνα, Ελλάδα

Στον ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για αρπαγή 10χρονης Βουλγάρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: