Απέπλευσε το «Μπαρμπαρός», βάζοντας πλώρη για νέα εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου

FILE PHOTO: Το ερευνητικό Barbaros μογραφικες έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από την φρεγάτα με το ίδιο όνομα BARBAROS F-244, τύπου ΜΕΚΟ 200 Track IIA/B. Πηγή φωτογραφίας: Twitter Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας




Απέπλευσε αργά το απόγευμα από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) στην Τουρκία το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» το οποίο κατευθύνεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Μετά την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία για σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ, το «Μπαρμπαρός» ξεκίνησε το ταξίδι της νέας εισβολής.

Σύμφωνα με το marinetraffic “το Research/Survey Vessel BARBAROS HAYREDDIN PASA βρίσκεται στην περιοχή EMED – East Mediterranean στη θέση 35° 56′ 57.588″ N, 34° 18′ 12.204″ E όπως καταγράφεται από το Terrestrial δίκτυο Automatic Identification System του MarineTraffic στις 2020-07-29 20:32 UTC”.

Αναχώρησε από το λιμάνι TASUCU, TR στις 2020-07-29 19:38 LT (UTC +3) και ταξιδεύει με ταχύτητα 9.9 κόμβων με πορεία Νοτιοανατολική”.

Πηγή philenews.com

Το Barbaros απέπλευσε συνοδευόμενο από το Tanux από το λιμάνι της Τουρκίας, Τασούτσου και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, αναμένεται να είναι στο χώρο των παράνομων ερευνών του.

Στις έρευνες, το Barbaros θα συνοδεύεται και από το Apollo Moon το οποίο βρίσκεται ήδη στο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Εξάλλου, αντί-NAVTEX εξέδωσε το ΚΣΕΔ, το οποίο καταδεικνύει την παρανομία της Τουρκίας εντός των θαλάσσιων υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πηγή Φιλελεύθερος και marinetraffic

Σεντώνας για Barbaros: Η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει πιο αποφασιστική και αποτελεσματική στάση έναντι της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: