Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις στη Σερβία: Περιορίζεται και το ωράριο των καταστημάτων

Οι διαδηλωτές ρίχνουν βλήματα στην αστυνομία μπροστά από το σερβικό κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.




Η κυβέρνηση της Σερβίας στην κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας υιοθέτησε τρία μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στο Βελιγράδι.

Αποφασίστηκε, η απαγόρευση των οργανωμένων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων πέραν των 10 ατόμων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, επιβάλλεται γενική απαγόρευση λειτουργίας όλων ανεξαιρέτως των καταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των υπαίθριων αγορών καθημερινά από τις 9:00 η ώρα το βράδυ έως τις 6:00 η ώρα το πρωί.

Οι καφετερίες και τα εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικό χώρο θα επιτρέπεται να λειτουργούν μέχρι τις 11:00 η ώρα το βράδυ.

Το τρίτο μέτρο αφορά την αποφυγή συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους και στην ουσία αποτελεί επαναφορά του μέτρου που ίσχυε παλαιότερα και προέβλεπε ότι ο αριθμός των ατόμων εντός των καταστημάτων θα καθορίζεται από το εμβαδόν τους. Συγκεκριμένα, ένα άτομο σε κάθε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς ανακοινώνοντας τα μέτρα προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Βελιγραδίου είναι δραματική.

«Δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες, συμπληρώνονται συνεχώς κρεβάτια, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ασθενείς μεταφέροντα στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων, στο Πάντσεβο, στο Σμεντέρεβο και στο Ποζάρεβατς τα οποία επίσης αρχίζουν να γεμίζουν» ανέφερε η κ. Μπρνάμπιτς.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας εξέφρασε την ανησυχία της για τον βαθμό που οι διαδηλώσεις των τελευταίων δύο ημερών θα επηρεάσουν την επιδημιολογική κατάσταση επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες θα αρχίσουν να φαίνονται σε μία εβδομάδα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Βελιγράδι διότι εκτιμήθηκε ότι οι αυτό θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τους κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημιολογική κρίση.

Στην Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 266 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν 11 ασθενείς. Συνολικά μέχρι σήμερα απεβίωσαν από το κορονοϊό 352 άτομα ενώ νόσησαν 17.342 άτομα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Ν. Πέλπα
Βελιγράδι, Σερβία

 

Καραντίνα έξι εβδομάδων στην Μελβούρνη: Εμφανές το δεύτερο κύμα ιού στην Αυστραλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: