Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

File Photo: Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα. meteo.gr. @amna_news
Η ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ δυνατή βροχόπτωση, ξεκίνησε λίγο πριν τις 14.30.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οι δρόμοι γέμισαν με νερά σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ οι ταχύτητες των αυτοκινήτων, λόγω της κατάστασης είναι πολύ χαμηλές.

Το κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν με βάση και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που είχαν εκδώσει οι μετεωρολόγοι από χθες Σάββατο, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον, δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο επειδή τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, οι πολίτες πρέπει να δείχνουν μεγάλη  προσοχή.

Χαλάζι και ισχυρή βροχόπτωση σε Δροσερό, Ολυμπιάδα Εορδαίας, Δήμο Κιλελέρ 
Ανυπολόγιστες οι ζημιές στο Δροσερό, Ολυμπιάδα Εορδαίας αλλά και σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ από την σφοδρή χαλαζόπτωση και την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξαν την περιοχή σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ανάλογα φαινόμενα έπληξαν και τον Δήμο Βοΐου.

Στο Δροσερό, οι δύο υπόνομοι του χωριού υπερχείλισαν, τμήμα της γέφυρας κοντά στο Κοιμητήριο έπεσε, ενώ το χαλάζι «θέρισε» κηπευτικά, σιτηρά και ελαιοκράμβη εκατοντάδων στεμμάτων. Η σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Ολυμπιάδα Εορδαίας. Η τρίωρη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι έσπασαν δέντρα, ενώ το νερό πλημμύρισε τους δρόμους.

Στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ σοβαρές ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες, ενώ οι δυνατοί άνεμοι ξήλωσαν στέγες από αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Δέντρα ξεριζώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους, ενώ ένα έπεσε πάνω σε σπίτι προκαλώντας ζημιές. Προβλήματα, από πτώσεις δέντρων, σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

“Ορατή πλέον η αποσυμφόρηση των νησιών” λέει ο Νότης Μηταράκης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal