Ανησυχούν τους επιδημιολόγους τα αυξημένα κρούσματα στην Κύπρο: Σύσκεψη με Πρόεδρο Αναστασιάδη

File Photo: Κρίσιμη σύσκεψη με την Επιστημονική Ομάδα θα έχει το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. ΚΥΠΕ
Τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο, συζητά σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για αντιμετώπιση του COVID-19.

  • Η συνάντηση πραγματοποιείται στον απόηχο των 13 κρουσμάτων που διαγνώστηκαν την Πέμπτη, που ήταν η υψηλότερη ροή νέων κρουσμάτων, αλλά και των χθεσινών 6 περιστατικών, προκαλώντας ανησυχία στους επιδημιολόγους αλλά και παρατηρήσεις για χαλάρωση των προσωπικών μέτρων προστασίας εκ μέρους του κοινού.

Μετά τη σύσκεψη αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, ενώ επιδημιολόγοι θεωρούν δεδομένη την επαναφορά της χρήσης προστατευτικής μάσκας, με το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρο Καραγιάννη να αφήνει, με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ χθες, ανοικτό το ενδεχόμενο η χρήση της μάσκας να καταστεί υποχρεωτική. Κατά τη σύσκεψη θα ληφθούν, επίσης, αποφάσεις σχετικά με τους αστυνομικούς ελέγχους και υγειονομικούς ελέγχους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Ανησυχία στους υγειονομικούς φορείς της Κύπρου: Ακόμη 6 κρούσματα κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required