Ανησυχία της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον Alpha, στο OPEN και σε άλλα κανάλια

Tο δελτίο ειδήσεων του Alpha πρώτο σε τηλεθέαση. photo via Alpha




Tο αίμα και ο ιδρώτας των εργαζομένων, που έκαναν τον ALPHA, το OPEN και τα άλλα κανάλια “μεγάλα”, δεν είναι υλικά για ανακύκλωση, αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής:

Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ξέρουμε πολύ καλά περισσότερο από τον καθένα, ότι οι εργοδότες μας καναλάρχες, παρά τα ακριβά και διαρκή «δωράκια» της κυβέρνησης, εφαρμόζουν μια μισάνθρωπη και αντεργατική τακτική στα πλαίσια δήθεν της μείωσης του λειτουργικού κόστους των εταιρειών τους.

Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι όταν τα αφεντικά μιλούν για «λειτουργικό κόστος» εννοούν το ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά εμάς που σαν εξειδικευμένοι επαγγελματίες προσφέρουμε στα κανάλια τους καθημερινά με αίμα και ιδρώτα την υπεραξία που προσδοκούν και σχεδιάζουν για να έχουν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το σχέδιο της διοίκησης του ALPHA για μετασχηματισμό του τηλεοπτικού σταθμού σε μια εταιρεία holding , η οποία απαλλαγμένη από «περιττά βάρη» όπως π.χ ΣΣΕ, θα λειτουργεί με εργαζόμενους που θα είναι σκλάβοι στις εργασιακές γαλέρες θυγατρικών και μη εταιρειών παραγωγής , ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και καιρό.

Η τελευταία απόφαση της διοίκησης να «καταργήσει» ένα τμήμα αιχμής όπως αυτό των εξωτερικών μεταδόσεων (eng και links) δείχνει ότι βρισκόμαστε στο τελικό σημείο της εφαρμογής αυτού του απάνθρωπου και αντεργατικού σχεδίου.

Την ίδια στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, ανακοίνωνε αυτή την παράνομη ως προς τις νόμιμες διαδικασίες απόφαση, με την οποία δεκάδες οικογένειες εργαζόμενων τεχνικών καταδικάζονταν σε αργό θάνατο, ο γνωστός σε όλους τεχνικός διευθυντής του συμπράττοντος STAR και πρόεδρος της Alterbaran καλούσε «στοργικά» τους απελπισμένους και τρομοκρατημένους συναδέλφους των ENG, για να τους …προσφέρει «δουλεία» στο γνωστό κάδο ανακύκλωσης απολυμένων, ενώ ο κάδος της ανεργίας είχε ήδη ανοίξει για να υποδεχθεί τους συναδέλφους των Links.

Είναι προφανές ότι ο Βαρδινογιάννης δεν είναι τόσο «κακός» επιχειρηματίας ώστε να δώσει λεφτά σε αποζημιώσεις απολυμένων για να τους ξαναπροσλάβει αμέσως μετά με τον ίδιο μισθό και τα ίδια δικαιώματα σε μία άλλη εταιρεία του. Είναι επίσης προφανές ότι το «λουκούμι» που προσφέρουν αυτές οι εταιρείες στους απελπισμένους απολυμένους γρήγορα θα λειώσει και τη θέση του θα πάρει ένα μουχλιασμένο ξεροκόμματο.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN όπου όπως μάθαμε πρίν απο λίγο προχωρά σε 21 απολύσεις.
Το αίμα και ιδρώτας μας που έκαναν τον ALPHA , το OPEN και τις άλλες επιχειρήσεις της μιντιακής διαπλοκής “μεγάλα” κανάλια, δεν είναι υλικά για ανακύκλωση ούτε εμείς είμαστε τα πιόνια στη «μονόπολη» των καναλαρχών.

Ενωμένοι και με ισχυρά νομικά και συνδικαλιστικά όπλα θα δώσουμε και αυτόν τον αγώνα, που θα αποτρέψει τον αργό μας θάνατο και θα κόψει την «όρεξη» στους υπόλοιπους καναλάρχες που περιμένουν να δούν αν «θα πιάσει το πείραμα».

Ο αγώνας αυτός το τονίζουμε για ακόμα μια φορά, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον ALPHA και στον OPEN αλλά όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (ιδιωτικά και δημόσια)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Πρώτη σε τηλεθέαση τη Δευτέρα η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: Στη δεύτερη θέση το OPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: