Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα 46 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο

File Photo: Λουλούδια στο μνημείο πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας, Λευκωσία 15 Ιουλίου 2018. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ “για τα 46 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Συμπληρώνονται 46 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο, κατ’ εντολή της χούντας του Ιωαννίδη. Πέντε μόλις μέρες μετά την ανατροπή του Προέδρου της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο νησί. Ακολούθησε ο βίαιος εκτοπισμός 180.000 ελληνοκυπρίων, οι χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι και η κατοχή του 36% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το μήνυμα της θλιβερής επετείου είναι σαφές: η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, προϋποθέτει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, γέφυρες συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη και ενεργοποίηση κάθε διπλωματικού διαύλου.
Οι λαοί είναι αυτοί που πάντα υποφέρουν από δικτατορίες, απολυταρχικές πρακτικές και καθεστώτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κάθε προσπάθεια δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, και βρίσκεται αλληλέγγυος με τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού.
15/7/2020″

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από το ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η προδοσία της Κύπρου ξεκίνησε από το πραξικόπημα της Χούντας: Σαράντα έξι χρόνια από τότε…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal