Άλλοι έξι νεκροί στην Αυστραλία και ρεκόρ με 532 κρούσματα στη Βικτόρια σε 24 ώρες

Ο Βικτωριανός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 27 Ιουλίου 2020. Η πολιτεία της Βικτώριας έχει καταγράψει τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας του κοροναϊού. EPA/DANIEL POCKETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Οι αρχές στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν έξι νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ρεκόρ 532 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από 459 την προηγουμένη.

«Οι πέντε από αυτούς τους έξι θανάτους συνδέονται με εστίες σε γηροκομεία», διευκρίνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Μελβούρνη.

Η Βικτόρια κατέγραψε χθες Κυριακή τον πιο βαρύ απολογισμό νεκρών από την έναρξη της εξάπλωσης της πανδημίας στην αυστραλιανή επικράτεια, 10 θανάτους, κυρίως σε γηροκομεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία ημέρα (484) καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικοί επισημαίνουν πως η Αυστραλία κατάφερε να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας σε βαθμό όπως εκείνοι που καταγράφονται σε άλλα κράτη, καθώς μέχρι σήμερα η χώρα θρηνεί 161 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 20.000 μολύνσεων. Όμως η κατάσταση στη Βικτόρια, που παραμένει σε καραντίνα, έχει θορυβήσει τις αρχές.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Οι νεαροί ενήλικες αποτελούν την πλειονότητα των νέων κρουσμάτων κορωναϊού στον Καναδά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: