Αλίμονο στον Ελληνισμό αν ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν αφεθεί ξανά να υλοποιήσει τα νεοσουλτανικά σχέδιά του

File Photo: Καθημερινό στιγμιότυπο από την Κωνσταντινούπολη. Μία γυναίκα περνά μπροστά από πορτρέτο του Ταγίπ Ερντογάν. EPA, SEDAT SUNA




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τα όσα συμβαίνουν με την Αγία Σοφία δεν αποτελούν έκπληξη. Είναι το επακόλουθο της ισλαμοφασιστικής πολιτικής του Ερντογάν, εντός και εκτός της χώρας του.

Μόνο από άγνοια ή ηλιθιότητα θα μπορούσε να εκπλήξει η απόφασή του για την Αγία Σοφία μετά από τόσες και τόσες βάρβαρες, αυταρχικές, αντιδημοκρατικές και αντιπολιτισμικές ενέργειες.

Στην Κύπρο, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, μέσα στην ίδια την Τουρκία, απέδειξε επανειλημμένα με τα λεγόμενά του και κυρίως με τις πράξεις του ότι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους εξουσιαστές μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για έναν δικτάτορα που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, με ευρύτερες συνέπειες. Εισβάλλει σε άλλα κράτη, παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, διαπράττει σωρεία εγκλημάτων και χρησιμοποιεί την ανθρώπινη δυστυχία στο πλαίσιο του τουρκικού επεκτατισμού.

  • Είναι ένας εξτρεμιστής, που, μέχρι σήμερα, κατάφερε με τη μεγαλομανία του να λειτουργεί εκβιαστικά και κερδοσκοπικά απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τα γεωστρατηγικά και πληθυσμιακά πλεονεκτήματα της Τουρκίας.

Ακόμα και όταν σε εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας αποδεικνυόταν ότι η Άγκυρα τροφοδοτούσε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έκοβαν κεφάλια χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σκορπούσαν το θάνατο σε δρόμους και σε πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων, η διεθνής κοινότητα συνέχιζε να τον αντιμετωπίζει ως θύμα και όχι ως θύτη και δολοφόνο.

Οι Τραμπ, Πούτιν, Τζινπίνγκ και μερικοί στην Ευρώπη έχουν τεράστιες ευθύνες για τη βοήθεια που του προσφέρουν ή την ανοχή που επιδεικνύουν από την στιγμή που είναι πια αποδεδειγμένο ότι δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στις κατακτητικές επιδιώξεις του.

  • Σίγουρα, όπως πάντα, το κάνουν για τα δικά τους συμφέροντα, αλλά αργά ή γρήγορα, σε κάποιους τουλάχιστον, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και μόνο συγχαρητήρια δεν έδωσε στον Ερντογάν επειδή θα αφήσει το τζαμί ανοικτό για όλους.

Πανομοιότυπη ήταν και η αντίδραση της Μόσχας, εκφράζοντας λύπη για το γεγονός, χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει καταδίκη της τουρκικής απόφασης.

Όσον αφορά την αντίδραση των Βρυξελλών, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική σε σχέση με την έως τώρα υποκρισία και χλιαρή στάση της απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα.

  • Δεν είναι όμως μόνο οι ξένοι, σε Ανατολή και Δύση, που είτε στηρίζουν είτε καλοπιάνουν ή δικαιολογούν τον Ερντογάν. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί σε Αθήνα και Λευκωσία, οι οποίοι με αφελείς ή ύποπτες απόψεις συμβάλλουν κατά διαστήματα στην απενοχοποίηση της Τουρκίας, προσφέροντάς της άλλοθι για τις επεκτατικές επιδιώξεις της εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κι αυτή είναι η πιο τραγική πραγματικότητα!

Σήμερα, ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν πραγματοποίησε μια νέα άλωση της Πόλης και της Ιστορίας, βεβηλώνοντας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αύριο, θα προχωρήσει σε μια νέα παράνομη ενέργεια, που, ήδη την έχει προαναγγείλει.

Αν αφεθεί ξανά να υλοποιήσει ανενόχλητος τα νεοσουλτανικά σχέδιά του στις ελληνικές θάλασσες, αλίμονο στον Ελληνισμό!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Η τραγωδία της Αμερικής: Το μυστήριο της ανοσίας στον κορωναϊό και η επιστροφή στην κανονικότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: