Ακιντζί προς Ερντογάν που τον απαξιώνει μέσω Οζερσάϊ: Εγώ είμαι ο “ηγέτης” των Τουρκοκυπρίων

File Photo: Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. EPA, ANDREAS MANOLI




Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί για να απαντήσει στις πληροφορίες ότι η Άγκυρα πρότεινε η ελληνοκυπριακή πλευρά να συνομιλήσει με τον Κουντρέντ Οζερσάϊ αντί του ιδίου, σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους υδρογονάνθρακες, στις επαφές με την ΕΕ. Χαρακτήρισε την προσπάθεια αυτή εχθρική ενέργεια.

«Η εξουσία και η δημοκρατική νομιμότητα του Τουρκοκυπρίου (ψευδο) “προέδρου”, ο οποίος εκλέγεται από τον τουρκοκυπριακό “λαό”, και που αυτόν γνωρίζει ο ΟΗΕ και άλλοι διεθνείς παράγοντες και μαζί του συνομιλούν και που αντιμετωπίζεται ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων για πολλά χρόνια, δεν είναι υπό συζήτηση”, αναφέρει στη γραπτή δήλωση ο Ακιντζί, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Ανέφερε πως στις παραμέτρους του Κυπριακού που είναι αποδεκτές εδώ και πολλά χρόνια, περιλαμβάνεται η διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, για κάθε θέμα που αφορά τις δύο κοινότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι τεχνικές επιτροπές, οι οποίες συνεχίζουν το έργο τους για διάφορα θέματα, έχουν συγκροτηθεί ύστερα από συμφωνία των δύο ηγετών.

“Επαφές μεταξύ υπουργείων ή σε υπουργικό επίπεδο δεν είναι εφικτές υπό τις παρούσες συνθήκες. Είναι για το λόγο αυτό που οι υπουργοί υγείας (των δύο πλευρών) δεν μπορούσαν να συναντηθούν ακόμη και για την κρίση της πανδημίας. Είναι απίθανο οι υπουργοί εξωτερικών να συναντηθούν ισότιμα”, ανέφερε Ακιντζί.

Ανέφερε πως η προσπάθεια να αντικατασταθεί ο κοινοτικός και διεθνής, κατά την έκφρασή του, ρόλος και εξουσίες του ψευδο “Τ/κ προέδρου” με ένα άτομο που δεν είναι εξουσιοδοτημένο από τον “λαό”, είναι μια εχθρική ενέργεια.

File Photo: Ο Μουσταφά Ακιντζί. EPA, ANDREAS MANOLI

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Με το 33% της χωρητικότητας των φιλάθλων θα ξεκινήσει η σεζόν στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: