Αγανάκτηση προκαθήμενων των χριστιανικών Εκκλησιών της Αγγλίας για την Αγία Σοφία

File photo: Η Αγία Σοφία, την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί. EPA, SEDAT SUNA
Τη λύπη τους για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκφράζουν με κοινή δήλωση οι προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών διαφόρων δογμάτων στη Βρετανία.

«Μας θλίβει η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Για μία μακρά περίοδο η Αγία Σοφία ήταν ένα μοναδικό κέντρο που συμβόλιζε τη συνύπαρξη ανθρώπων της πίστης.

«Είναι ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ως χώρος όπου η πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης λέγεται οπτικά, μπορεί να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανεξιθρησκείας και σεβασμού. Η απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της με αυτό τον τρόπο είναι μία ισχυρή, συμβολική αλλαγή που είναι λυπηρή και επώδυνη για πολλούς ανθρώπους της πίστης ανά τον κόσμο», αναφέρει η δήλωση των Προέδρων των Ενωμένων Εκκλησιών στην Αγγλία (Churches Together in England).

Οι υπογράφοντες είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Εκκλησιών αιδεσιμότατος Δρ Χιου Όζγκουντ, ο Αρχιεπίσκοπος Άγγελος του Λονδίνου της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πάστορας Άγκου Ιρούκγου, επικεφαλής της Χριστιανικής Εκκλησίας του Θεού της Προφητείας Ην. Βασιλείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Αθανάσιου Γκαβού
Λονδίνο, Βρετανία

Απαξιωτική δήλωση Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Διορθώσαμε το λάθος του 1934

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal